Opnieuw zware nederlaag Donar in Europe Cup

sport

Donar heeft woensdagavond, een week na de met 20 punten verschil verloren wedstrijd tegen Pinar Karsiyaka, opnieuw een zware nederlaag geleden. In Cherleroi was Spirou Basket veel te sterk voor de Groninger basketballers: 87-56.

In de openingsfase deden beide ploegen nog niet voor elkaar onder, en na 10 minuten spelen was de stand 20-19. Tot halverwege het tweede kwart waren de verschillen klein, maar daarna liep de thuisploeg uit, mede door Anthony Beane, die in dat kwart met scherp schoot en goed was voor 14 punten. Bij rust was de stand 42-32.

Na rust stortte Donar in. Al na 2 minuten was Spirou uitgelopen naar 49-32. Een time-out kon niet verhinderen dat Spirou steeds verder uitliep, tot 65-41 aan het eind van het derde kwart; een kwart waarin Donar maar 9 punten wist te scoren. Ook in de laatste 10 minuten was de thuisploeg oppermachtig. Een minuut voor tijd was de stand nog 84-49. In die laatste minuut was de scherpte bij Spirou er wel af en kon Donar nog een paar keer scoren.

Topscorers bij Donar waren Deshawn Freeman met 13 punten en Donte Thomas met 11 punten. Bij Spirou was Anthony Beane topscorer met maar liefst 33 punten.

De volgende Europese wedstrijd voor Donar is volgende week woensdag. Dan speelt de ploeg van coach Erik Braal in Brussel tegen Phoenix Brussels.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *