Onderwijsstaking woensdag van de baan na akkoord

nieuws
Foto: Aob

De landelijke onderwijsstaking aanstaande woensdag, waar ook veel Groninger scholen aan mee zouden doen, gaat niet door.

Het kabinet geeft namelijk 460 miljoen euro extra aan het primair en voortgezet onderwijs. De afspraken met het kabinet zijn vanmiddag ondertekend door onderwijsminister Arie Slob, de werkgevers en de onderwijsbonden. “De gezamenlijke staking is nu uitgesteld”, zegt Liesbeth Verheggen van de onderwijsbond AOb. “Maar we zullen voor de langere termijn doorgaan met actievoeren voor meer structurele investeringen.”

De investering is namelijk incidenteel. “We zijn nog niet klaar voor de toekomst”, aldus Verheggen. “Dit is een eerste stap, in de toekomst zal er veel meer nodig zijn om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden, er moet nog een breed investeringsplan komen”.

Het geld dan nu vrij komt wordt gebruikt om extra leerkrachten aan te trekken en het verschil in loon tussen het primair en voortgezet onderwijs te verkleinen.

Deel dit artikel: