Onderdoorgang Paterswoldseweg voor fietsers geopend

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De onderdoorgang bij de Paterswoldseweg is vrijdagavond om 19.00 uur geopend voor fietsers en voetgangers. De opening verliep daarmee volgens planning.

Ter hoogte van de Niemeyer-fabriek wordt al ruim een jaar gewerkt. Vorig jaar tijdens de herfstvakantie werd er door spoorbeheerder ProRail en aannemer BAM een tunneldek ingeschoven. Deze tunnel vervangt de spoorwegovergang die voorheen op deze locatie lag. Vanwege de komst van een extra sneltrein naar Leeuwarden, die eind 2020 gaat rijden, zal de overweg in de toekomst nog vaker gesloten zijn. Omdat dit niet wenselijk is werd besloten om een onderdoorgang aan te leggen.

Volgens ProRail een complexe klus omdat behalve de spoorlijnen naar Delfzijl, Roodeschool en Leeuwarden men ook te maken heeft met een busbaan. Voorlopig kunnen alleen fietsers en voetgangers van de onderdoorgang gebruik maken. Over ruim een maand is ook het autoverkeer weer welkom. De busbaan, die ook via een tunneldek de Paterswoldseweg passeert, gaat op 18 november open. Tot die tijd rijden de bussen een aangepaste route.

Deel dit artikel: