ON verspeelt periodetitel, verschrikkelijk pak slaag voor VVG

Foto Martijn Minnema: VV Groningen - Blauw Wit'34: 1-10

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal verspeelde Oranje Nassau de eerste periode. VV Groningen kreeg een verschrikkelijk pak slaag en PKC’83 verloor ook. In de lagere regionen pakten Mamio en Groninger Boys een periodetitel.

Oranje Nassau zou bij winst in en tegen Balk de eerste periodetitel pakken, maar liet dat na door met 0-0 gelijk te spelen. Voor de pauze kreeg de Friese middenmoter de beste kansen, maar zij wisten niet te scoren. Na rust waren de Groningers beter, maar de mogelijkheden werden ook niet benut. In blessuretijd was ON nog wel dicht bij de winst toen Dave Bosgraaf op de binnenkant van de paal schoot. ON zakte naar de derde plaats achter Blauw Wit’34 en Noordscheschut.

VV Groningen kreeg in eigen huis een enorm pak slaag van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden: 10-1. Bij rust was het al 4-0 door onder meer twee doelpunten van oud-prof Martijn Barto. Na rust gingen de Friezen vrolijk verder en het werd 9-0, voordat Danny Harms iets terug deed namens VVG. In de laatste minuut werden de dubbele cijfers gehaald door Blauw Wit via een doelpunt van Wiebe Bakker. VVG staat laatste. Blauw Wit’34 heeft de grootste kans op de eerste periode. Alleen SVI kan dat nog voorkomen door volgende week in Groningen met grote cijfers van PKC’83 te winnen.

PKC’83 verloor voor de derde keer op rij. In Damwoude was laagvlieger Broekster Boys met 4-3 te sterk. Via Martijn van Roeden nam PKC nog wel een voorsprong. De Friezen liepen uit naar 4-1. Twee doelpunten van Koen Hateboer zorgden voor de 4-3 eindstand. PKC is elfde.

In de tweede klasse J won Gorecht de uitwedstrijd tegen Gramsbergen met 4-1. The Knickerbockers won met 5-1 van DESZ. Gorecht is tweede achter periodekampioen LTC en TKB is negende.

In de vierde klasse C veroverde Mamio de eerste periodetitel door een 6-1 zege op FC LEO. In de vijfde klasse D pakte Groninger Boys de eerste periode. Groninger Boys won met 8-0 van Stedum met vijf treffers van Freddy de Grooth. VVK volgt op twee punten, want VVK won vanmiddag met 11-2 van DIO Groningen.