Nieuw wooncomplex met 153 appartementen langs Reitdiep

nieuws
foto: Dykstaete.nl

Er komen 153 koop en huur appartementen langs het Reitdiep tussen Paddepoel en Vinkhuizen. De gemeente en vastgoedontwikkelaar Vazet hebben daarvoor donderdag een handtekening gezet.

De appartementen komen op de locatie van de garage Veldma Jansen aan de Friesestraatweg. De garage verhuist naar de andere kant van de Reitdiepzone.

Vazet gaat een trapeziumvormig gebouw ontwikkelen met een volledig inpandige parkeergarage. Het gebouw is waarschijnlijk eind 2021 klaar.

 

Deel dit artikel:

  1. Het ontwerp an sich vind ik mooier dan de vele betonnen rendementsdozen welke er de laatste jaren her en der in de stad als tumoren zijn verschenen. Had er nu bij dit gebouw 4 verdiepingen minder op ontworpen zou het een mooie aanwinst zijn zonder de bestaande omgeving nog verder aan te tasten, zaols recent bij de Plataanbrug is gebeurd, of zoals in het verleden bij de flats aan de overzijde van het Reitdiep Iets dergelijks zie je nu ook in aanbouw bij de sociale huurwoningen naast de Pleiadenbrug, passend bij de oorsprong van deze stad, maximaal 6 verdiepingen hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *