“Met een extra spoor kunnen we meer treinen laten rijden”

Druk gewerkt wordt er deze weken op station Europapark. Aan de zuidzijde verrijst een nieuw perron en een nieuw spoor. “Dit biedt straks heel veel mogelijkheden.”

Maandagochtend werden de liggers voor het nieuwe perron geplaatst. “Ondanks de werkzaamheden blijft het station geopend voor de reizigers”, vertelt Han Berends van spoorbeheerder ProRail. “Hier aan de zuidzijde komt een perron met een lengte van tweehonderd meter. Het zal dezelfde uitstraling krijgen als de andere drie perrons die hier een aantal jaren geleden zijn aangelegd.”

De verbinding tussen het Hoofdstation en het Europark gaat de komende jaren veel belangrijker worden. “Stoptreinen uit Leeuwarden rijden straks door naar het Europapark en zullen hier gaan keren. Daarnaast verhuizen we het rangeerterrein dat nu nog bij het Hoofdstation ligt naar De Vork. Hierdoor zullen er veel meer treinbewegingen plaatsvinden waardoor we ook dat extra spoor nodig hebben.”

Rangeerterrein De Vork moet in de zomer van 2020 operationeel worden. Vanaf dan gaan de werkzaamheden op het Hoofdstation ook beginnen.