‘Lefier nam ons niet mee bij verkoop Pepergasthuis, het werd medegedeeld’

nieuws
Foto: Gouwenaar via Wikimedia Commons

De lezing van woningcorporatie Lefier dat bewoners van het Pepergasthuis vanaf het begin zijn meegenomen in de plannen. stuit bewoners en ook beheerder Bram de Vink tegen de borst: “Wij zijn niet ‘meegenomen bij de verkoop’, deze werd ons medegedeeld!”

“De plannen waren al een voldongen feit toen wij hier van hoorden.. Plots kregen we onder andere de melding om binnen een week de zolder van het hoofdgebouw leeg te maken. Daar hebben de bewners opslagruimte volgens het huurcontract. Nu moest alles binnen korte tijd weg, vanwege de nieuwe eigenaar.” aldus De Vink.

Daarnaast weerlegt De Vink het idee dat zij zijn meegenomen names de KAR in haar positieve advies over de verkoop van het rijksmonument: “Het enige moment dat wij überhaupt iemand gezien hebben van de Klanten Adviesraad, was tijdens een bijeenkomst omtrent de toen nog mogelijke verkoop. Deze mevrouw heeft geen woord met ons  gesproken en was voordat we met haar konden praten alweer vertrokken.”

OOG heeft de KAR-gevraagd om haar adviesrapport over de verkoop van het Pepergasthuis. De adviesraad wil deze omroep het rapport echter niet laten inzien.

Na het nieuws van afgelopen maandag, waarin de beoogde koper van het pand zegt af te willen zien van de koop, sprak Lefier van onwaarheden. Volgens Lefier-directeur Drijver  brachten daarop meerdere lokale media ‘spookverhalen’ de wereld in over de bewoning van het kerkgebouw en de eetzaal. De woningcorporatie blijft verder vasthouden aan het koopcontract zoals dat er is.

Deel dit artikel: