‘Lefier nam ons niet mee bij verkoop Pepergasthuis, het werd medegedeeld’

nieuws
Foto: Gouwenaar via Wikimedia Commons

De lezing van woningcorporatie Lefier dat bewoners van het Pepergasthuis vanaf het begin zijn meegenomen in de plannen. stuit bewoners en ook beheerder Bram de Vink tegen de borst: “Wij zijn niet ‘meegenomen bij de verkoop’, deze werd ons medegedeeld!”

“De plannen waren al een voldongen feit toen wij hier van hoorden.. Plots kregen we onder andere de melding om binnen een week de zolder van het hoofdgebouw leeg te maken. Daar hebben de bewners opslagruimte volgens het huurcontract. Nu moest alles binnen korte tijd weg, vanwege de nieuwe eigenaar.” aldus De Vink.

Daarnaast weerlegt De Vink het idee dat zij zijn meegenomen names de KAR in haar positieve advies over de verkoop van het rijksmonument: “Het enige moment dat wij überhaupt iemand gezien hebben van de Klanten Adviesraad, was tijdens een bijeenkomst omtrent de toen nog mogelijke verkoop. Deze mevrouw heeft geen woord met ons  gesproken en was voordat we met haar konden praten alweer vertrokken.”

OOG heeft de KAR-gevraagd om haar adviesrapport over de verkoop van het Pepergasthuis. De adviesraad wil deze omroep het rapport echter niet laten inzien.

Na het nieuws van afgelopen maandag, waarin de beoogde koper van het pand zegt af te willen zien van de koop, sprak Lefier van onwaarheden. Volgens Lefier-directeur Drijver  brachten daarop meerdere lokale media ‘spookverhalen’ de wereld in over de bewoning van het kerkgebouw en de eetzaal. De woningcorporatie blijft verder vasthouden aan het koopcontract zoals dat er is.

Deel dit artikel:

 1. Zelden zo’n dom mens gezien als Drijver, een baantjeszieke arrogante knurft is het.
  En dat enge mens is heel lang bestuurder geweest bij de FNV, maar ze is slechts een kille cijfertjes knurft zonder enige vorm van menselijke empathie. ( lekker bezig vakbond )
  Drijver ( lid van d’66 ) wil geen inspraak uit de monden die haar voeden en dat past precies bij haar partij dat er geen problemen mee had om inspraak van de burger in de vorm van een referendum af te schaffen.
  Burgers zijn alleen belangrijk voor belasting, een stem en moeten verder hun mond houden, een visie dat boven haar CV zou moeten staan.

 2. Het lijkt wel of er steeds meer boven water komt over de harteloze manier van handelen van Lefier, Mag mw. Drijver als enige over zo’n belangrijk onderwerp beslissen, vraag ik me af. Hoe gaat zo’n verkoop in zijn werk? Zit mw. Drijver als enige vertegenwoordiger van Lefier aan tafel met de koper? Waarom is er toen niet ingegrepen door andere bestuurders van Lefier? Dit is toch een grote misstand, dat zoiets kon gebeuren? Als ik het bovenstaande bericht lees, lijkt het er heel erg op dat er keihard gelogen is. En de KAR heeft dus kennelijk ook verkeerd gehandeld.

 3. Lefier verkoopt een mededeling wel vaker als een afspraak. Dat hoort tot het standaard arsenaal van verdraaiingen en leugens, die maken dat het vertrouwen van ‘klanten’ in de corporatie geschaad wordt of blijft.

 4. Margriet Drijver moet onmiddellijk verdwijnen. Totaal ongeschikt voor die functie.En Lefier ontpopt zich als een geldwolf en cultuurbarbaar. Het zal maar je huisbaas zijn!

 5. Mevrouw Drijver is gewoon ingehuurd. Om een aantal vervelende klusjes op te knappen. Dit is haar enige doel. Ik ben van mening dat de raad van toezicht. Hier zeker ook een groot aandeel in heeft.

 6. Tijd voor een justitieel onderzoek naar Drijver (D66).

  Het is een puinzooi in Nederland. Niet raar overigens, want de politiek functioneert bijna volledig in dienst van de 1 promille. Bergen (Noord-Holland) is daar een goed voorbeeld van. Was één grote corrupte bende tussen politiek, ambtenaren en projectontwikkelaars. Het is niet doordat wij “blauwe ogen” hebben, gewetensvoller dan andere volken zijn. Nederland is net als Italië door en door corrupt. Het verschil is dat de Italianen weten dat dat het geval is.

  Aan de andere kant. Als Drijver voor rechter verschijnt, is de kans groot dat het een haar gunstig gestemde D66-rechter is.

 7. Na het bericht op TVnoord: dd. 19-11-2019. Ik vertrouw Lefier voor nog geen cent en beleggers en investeerders zijn absoluut niet op hun woord te vertrouwen. Geloof(t) jij/u J.B. Drenth? Wat is een goed gesprek? Waren hier ook de bewoners van het hofje bij en de beheerders van de kerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *