Lange wachtrijen bij Forum Groningen, 21 duizend bezoekers

“De rij is nog langer dan net”, aldus een jonge vrouw. Toch neemt ze met haar gezelschap plaats bij de honderden, misschien wel duizend wachtenden om een kijkje te nemen in Forum Groningen in het hart van de stad. 21 duizend mensen kwamen uiteindelijk binnen.

Het cultuurcentrum werd vrijdagmiddag iets na vijf uur geopend. Dat gebeurde zonder hoogwaardigheidsbekleder, omdat het forum volgens de directie een plek moet zijn voor iedereen. Iedereen kon 24 uur lang een kijkje nemen. Vrijdagavond bedroegen de wachtrijen al meer dan een uur.

Foto Andor Heij. Wachtrij bij Forum Groningen

Zaterdag was dat niet anders en liep dat zelfs soms op tot twee uur. Maar velen hadden het er voor over. Er was een programma samengesteld waar de bezoekers heen konden, maar velen vergaapten zich aan de zalen in het gebouw en keken op het dak over de stad en provincie Groningen heen.

“We hadden natuurlijk gehoopt dat er veel mensen zouden komen in het openingsweekend, maar dat het er zovelen zouden zijn, hadden we nooit gedacht. We zijn werkelijk overrompeld door het bezoek en de enorme hoeveelheid positieve reacties. Dank Groningen!”, aldus Dirk Nijdam, algemeen directeur van Forum Groningen.

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl Opening Forum.

Het bezoekersaantal van 21 duizend had veel hoger kunnen zijn, maar dat liet de capaciteit van het Forum niet toe. Velen maakten dan ook bij het zien van de wachtrij rechtsomkeer. “Zo nieuwsgierig ben ik ook weer niet”, aldus een man die met zijn gezin weer richting de Grote Markt gaat. “Ik bekijk het gebouw wel een andere keer”.

Deel dit artikel: