Jong Belegen met basketbalcoach Glenn Pinas

sport

Jong Belegen is een podcast, waarin een persoonlijk maar kritisch gesprek wordt aangegaan met bekende en minder bekende mensen uit de Groninger sportwereld.

In deze aflevering is Stadjer Glenn Pinas te gast. Pinas is onder meer voormalig bondscoach, was maar liefst negen seizoenen coach van basketbalclub Donar en werd meerdere keren uitgeroepen tot coach van het jaar. In Jong Belegen gaat Pinas uitgebreid in op zijn jeugd in Suriname en verhuizing naar Nederland, de misdaden van Desi Bouterse en de gevolgen daarvan voor Suriname, zijn tijd als coach van Donar en van Martini Sparks en hoe de samenwerking met beide clubs stopte. Daarnaast spreekt Pinas zijn ongenoegen uit over het sportbeleid in de gemeente Groningen en beschrijft zijn visie op de sport in Groningen.

De podcast is hierboven te beluisteren.

De volgende aflevering van Jong Belegen wordt op 13 december gepubliceerd.

 

Deel dit artikel: