Je hoeft je niet te vervelen als de leraren gaan staken

De leraren gaan woensdag staken voor een hoger loon en een lager werkdruk. En dat betekent dat de leerlingen een vrije dag hebben.

Woensdag hoef je je niet te vervelen, want in het Groninger Museum en in het Grafisch museum zijn er allemaal leuke activiteiten te doen om je dag door te komen. Woensdagmiddag en woensdagochtend kunnen kinderen gratis langskomen. ‘Ze kunnen een soort van kunstwerkje maken op papier en dat doen we met ecoline en drukinkt’, zegt Roy Schepers van het Grafisch Museum. ‘Ze kunnen bijvoorbeeld een speurtocht doen door het museum of een kleurplaat maken’, zegt Christine van der Cingel van het Groninger Museum.

De kinderen hoeven geen oude kleding mee te nemen. ‘Ze kunnen bijvoorbeeld met potloden aan de slag, er zijn geen specifieke dingen te doen waar ze vieze kleding van krijgen’, zegt Christine. ‘Wij hebben hier schorten en begeleiden de kinderen zodat ze niet vies worden’, zegt Roy Schepers.

Het Grafisch Museum kun je woensdag bezoeken tussen 10:00 uur en 16:30 uur. Tussen 10:00 uur en 17:00 uur kan je langskomen bij het Groninger Museum.

Deel dit artikel: