Categorieën: Nieuws

Hooligans gaan ook actie voeren voor Zwarte Piet

De groep “The Hooligan Scene” heeft op Facebook aangekondigd om zaterdag tijdens de Sinterklaas intocht in Groningen net als vorig jaar naar het Emmaplein te gaan om actie te voeren voor Zwarte Piet.

Dat leidde er vorig jaar toe dat de hooligans de actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) aan vielen. De politie moest ingrijpen. De hooligans zeggen dat KOZP thuis moet blijven om het kinderfeest niet te verstoren.

De anti Zwarte Piet demonstranten hebben van de gemeente een vak gekregen op het Emmaplein om te protesteren, omdat zij Zwarte Piet racistisch vinden.

Ook een groep pro Zwarte Piet actievoerders heeft een vak op het Emmaplein. Die willen vreedzaam demonstreren, omdat zij vinden dat Zwarte Piet bij de Nederlandse tradities hoort. Deze groep zegt “niks te maken te hebben met wat de hooligans gaan doen”.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Kunnen ze niet, net als vroeger, gewoon weer afspreken om te gaan matten bij voetbalwedstrijden ipv tijdens een kinderfeestje?

  • 17-11-2018 Vandaag nostalgie Sinterklaas (ja ja we stonden tussen de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet; leuk gepraat beetje met stoere mannen die best agressief waren in uitlatingen; gaf ons beide raar gevoel in de buik dat zeker!). Wel goed om er te zijn en te zien. Maar volwassenen kunnen daar beter vandaag niet om demonstreren.

    Al weer een jaar geleden. Ik met gekleurde dochter tussen de voorstanders. Een vriendin kwam op haar afstormen en zoals pubers dat doen bij elke ontmoeting een omhelzing. Vreedzaam tussen de schreeuwende voor en zwijgende tegenstanders. Met beide heb ik niets op een kinderfeest. Twee groepen met mensen die we op andere zaterdagen niet zien en waar we ons niet in herkennen .Ze zijn net als Sint en Pier speciaal voor de gelegenheid in de stad. We hebben een gevoel van nostalgie, gezelligheid, maar opeens voelen we ook frictie. Denken lichte mensen dat we Zwarte Piet erg vinden, vinden alle donkere mensen Zwarte Piet erg? Misschien wel, misschien niet, maar we zien ook dat ze samen in Groningen feest vieren. Alleen bij het Emmaplein schrikken de kinderen van schreeuwende en zwijgende lieden. Groningen viert ook as zaterdag gewoon samen de intocht en gaan elkaar zaterdag omhelzen en dit jaar niet alleen de pubers....

  • 'The Hooligan Scene'....... alleen de naam al.
    En dan maar het recht in eigen hand nemen.
    Ja ja, stoer hoor, heel mannelijk ook.

    Of je nou voor of tegen een Zwarte Piet bent, je zult het met elkaar moeten doen.
    Met elkaar en niet tegen elkaar.

    Tijden veranderen, zelfs voor zogenaamde 'hooligans'.

    Gewoon thuis op de bank blijven en jezelf volproppen met bier en chips.
    Dat is een stuk zinvoller dan knokken.

  • Wonderlijk dat een evident racistisch fenomeen zo fanatiek wordt verdedigd met een verwijzing naar een 'traditie'.
    Er zijn wel meer 'tradities' die zijn aangepast omdat opvattingen van mensen zijn veranderd: het palingtrekken is afgeschaft en het houden van slaven is ook niet meer toegestaan. Zo gek is het dus niet dat tradities ook voortdurend veranderen.
    Ik snap ook wel dat de meeste voorstanders absoluut niet racistisch zijn maar dat maakt het fenomeen 'zwarte piet' zelf niet minder racistisch.

  • Het vernietigen van onze cultuur (cultuurmarxisme) door GroenLinks, SP en D66 aanhangers roept steeds meer weerstand op, en dat wordt ook door groepen van allerlei pluimage opgepakt. Dit is echter precies wat de linkse demonstranten willen, namelijk een tegengeluid oproepen, om die daarna in een nationalistische hoek te plaatsen. Het uitlokken en zo de confrontatie zoeken is een veel beproefde strategie van radicale bewegingen. Er is namelijk in ons land geen georganiseerde rechtse beweging , die zien we alleen maar bij linkse partijen. We moeten dan er ook voor waken dat het opkomen voor onze culturele vrijheid door links onder de noemer nationalisme word geplaatst. Het is patriottisme (vaderlandsliefde, burgerzin).

  • Hooligans staat synoniem voor losers die in groepsverband opereren, en als echte hooligan moet je natuurlijk wel een paar maandlonen dan wel wiethok geld inleveren voor Stone Island bovenkleren anders hoor je er niet bij.
    Hooligans zijn dus eigenlijk een soort van schapen geleid door een paar herders met een verstandelijke beperking, de kont van een koe lijkt er een universiteit bij.

  • Zwarte piet is niet racistisch. Dat is slechts een mening van sommigen die deze mening als feit presenteren. Dat op zich zelf is een katalysator voor racisme. Racismebestrijders zijn zelf aanjagers van racisme door voor anderen te willen bepalen hoe zij een fantasiefiguur als Zwarte Piet moeten ervaren. Ze verwijten de zwarte piet aanhangers een gebrek aan empathie voor hun gevoeligheden, terwijl ze zelf als een olifant in een porseleinkast te keer gaan op herinnering aan de kinderlijke onschuld van autochtone Nederlanders die met de sinterklaastraditie zijn opgegroeid. Als deze dan boos worden dan zijn het uiteraard racisten. Wij zijn goed en jullie zijn slecht dus wij hebben gelijk.

  • >> Het vernietigen van onze cultuur (cultuurmarxisme) door GroenLinks, SP en D66

    2 Van de 3 genoemde partijen heeft nog nooit in de regering gezeten, en kan dus niet verantwoordelijk gehouden voor enige vorm van overheidsbeleid. Het beleid waar jij je druk om maakt is rechts beleid, waarna vervolgens listig door rechtse partijen voorgewend wordt dat linkse partijen verantwoordelijk zijn.

    >> Er is namelijk in ons land geen georganiseerde rechtse beweging
    Wat een flauwekul, er zijn meer dan genoeg rechtse bewegingen. En welke radicale bewegingen bedoel je hier?

    >> Het is patriottisme (vaderlandsliefde, burgerzin
    Aan wat jij beschrijft zit een erg raar luchtje...... Maar ik laat vandaag Godwin maar even thuis.

    Blijf jij maar lekker rechts stemmen, en legitimeer daarmee de moderne slavernij en de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk. De grootkapitalisten lachen zich rot om al die mensen die - zonder het door te hebben - tegen hun eigen belangen stemmen.

Recente berichten

‘Maatregelen om roken te ontmoedigen hebben succes’

De maatregelen om roken zoveel mogelijk te ontmoedigen door het aantal verkooppunten te verminderen zijn…

41 minuten geleden

Kinepolis vertoont eens per maand nieuwe LHBTQIA+-film

Kinepolis introduceert vanaf 26 mei een nieuw concept: KinePride. Elke laatste zondagochtend van de maand…

2 uur geleden

Gemeente: ‘Maai s.v.p. geen gras in mei’

Duurzaam Groningen vraagt de inwoners van de gemeente om in mei hun gras niet te…

2 uur geleden

Noordtribune Euroborg gesplitst in zit- en sta-gedeelte

Euroborg NV begint direct na afloop van het huidige seizoen van FC Groningen met aanpassingen…

2 uur geleden

Lycurgus laat zes spelers vertrekken

Zes volleyballers hebben deze week afscheid genomen van Nova Tech Lycurgus. Het gaat om Kay…

3 uur geleden

Erica van Lente burgemeester van Midden-Groningen

Erica van Lente is de nieuwe burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Van Lente heeft een…

3 uur geleden