Forum wil Groningers helpen zich te redden in steeds vernieuwende wereld

oogochtendshow
Foto: Rick van der Velde

Het Forum Groningen opent vrijdag haar deuren voor alle Groningers. Het Forum wil Groningers helpen zich te redden in de steeds vernieuwende wereld, zo vertelde Martijn Rotgers woensdag in de OOG Ochtendshow.

De opening duurt maar liefst 24 uur, zodat alle Groningers uitgebreid de kans krijgen om het nieuwe Forum in alle facetten te beleven, zonder dat het te druk wordt. Er worden allerlei voorproefjes gegeven op de programmering die men kan verwachten. Zo zijn er activiteiten voor kinderen, waaronder zaterdagochtend een Alice in Wonderland ontbijt, een uitgebreid filmprogramma, ’s nachts een feest, schrijvers op bezoek en nog veel meer.

Ook na de opening zal het Forum Groningen vol activiteiten blijven. Zo vindt meteen na de opening op zaterdagavond de opening van de IDFA plaats. Een week later opent de eerste grote internationale tentoonstelling  “AI More Then Human”, over de geschiedenis van kunstmatige tentoonstelling. Met ESNS (Eurosonic Noorderslag) wordt ook flink uitgepakt. Het Forum vormt dan een locatie waar conferenties gaan plaatsvinden. En Rotgers belooft dat het hier niet bij zal blijven.

Maar Rotgers benadrukt ook dat het Forum een laagdrempelig gebouw voor alle Groningers is. Zo kan iedereen er ook terecht voor alleen een kop koffie, of om even op het dak te kijken. De VVV is er ook gevestigd, zodat toeristen daar informatie kunnen opdoen en op het dak over de stad kunnen uitkijken die ze gaan bezoeken.

Beluister het interview terug:

Het pand is vanaf 17.00 uur te bezoeken. Voor meer informatie en het programma kun je terecht op de site van het Forum Groningen.