Europees seizoen voorbij voor Donar

Deshawn Freeman (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Het Europese avontuur in de FIBA Europe Cup is voorbij voor Donar. Woensdagavond verloren de Groninger basketballers in eigen huis van Spirou Basket uit Charleroi. Drie kwarten lang was Donar de bovenliggende partij, maar in het laatste kwart stortte de ploeg helemaal in: 64-78.

Donar moest winnen om door te gaan naar de volgende groepsfase. In het eerste kwart maakten de Groningers gelijk een goede indruk, hoewel de gasten met driepunters in het spoor bleven. Het kwart eindigde bij 23-18. In het tweede kwart namen de Belgen twee keer een voorsprong, maar in de laatste minuten liep de thuisploeg uit naar 37-29.

In de eerste 5 minuten van het derde kwart was Donar oppermachtig, en de schoten van Spirou vielen niet meer. Donar liep uit naar 45-30. Daarna kwam Spirou sterk terug, tot 56-49 aan het eind van het kwart, mede door drie driepunters van Alexandre Libert. Kort voor de onderbreking werd de coach van Spirou met twee technische fouten uit de zaal gestuurd.

In het laatste kwart viel Donar als los zand uit elkaar. Niets lukte meer, en de ploeg scoorde 5 minuten lang niet, terwijl Spirou in die fase 15 punten maakte. Halverwege het kwart was de stand 56-64 en weinigen in het publiek geloofden dat Donar dit nog zou rechtzetten. En dat gebeurde ook niet. Drie spelers moesten in het restant van de wedstrijd met een maximaal aantal fouten het veld verlaten. Donar kwam in het hele vierde kwart maar tot 8 punten (alle gemaakt door Donte Thomas), terwijl Spirou daar 29 tegenover zette.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas met 15 punten en Carrington Love met 12 punten. Bij Spirou was Anthony Beane niet te stoppen. Hij was goed voor maar liefst 27 punten.

Donar kan zich nu gaan richten op de rest van het seizoen in de Dutch Basketball League en de bekercompetitie.