Ecuadorianen staren naar kleine Martha en lange Klaas

nieuws
Foto: Pixbay via Pexels.com (CC 0.0)

Met een lengteverschil van 56 centimeter zijn de in Groningen geboren Klaas Bosma en zijn vriendin Martha Cortez reden voor de Ecuadoriaanse sensatiekrant Diario Extra om aandacht te besteden aan het stel.

Volgens Cortez is het lengteverschil tussen haar en Bosma altijd reden voor starende blikken van haar stadsgenoten in Guayaquil in Ecuador:  “Ze kijken altijd naar ons. Wanneer we langs lopen, halen mensen de schouders op zonder date verbergen.” Het kan de 193 centimeter lange Bosma weinig schelen. Afgelopen juli trad hij namelijk in het huwelijksbootje met zijn vriendin. Bosma en zijn 137 centimeter lange vrouw, die lijdt aan het Syndroom van Turner, ontmoetten elkaar op vakantie tijdens een vakantie in San Francisco.

Cortez wil zich met het artikel in de Ecuadoriaanse krant inzetten voor goede diagnostiek en behandeling van haar ziekte. Ze is vice-voorzitter van een Ecuadoriaanse goed doel, dat zich inzet voor mensen die aan deze genetische afwijking lijden. De ziekte zorgt onder andere voor schildklierproblemen en osteoporose bij de patiënten.

Giannella Espinoza via GIPHY