Donar wint nu wél van Rotterdam

Carrington Love van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord gewonnen. In een met ruim 3600 goedgevuld MartiniPlaza werd het 74-68.

Een maand geleden verloren de Groninger basketballers in Rotterdam nog met 102-93. Zondag leek het er vanaf het begin niet op dat de Feyenoord voor een verrassing zou zorgen. Na het eerste kwart was de stand 21-10, bij rust was het 37-25. Bij Donar werd Jason Dourisseau overigens aan de kant gehouden vanwege een lichte knieblessure.  Na rust kwamen de gasten al snel op 37-31, en ook later dat kwart werd het verschil nog twee keer 6 punten. Aan het eind van het kwart was Donar toch weer verder uitgelopen: 56-45.

In het laatste kwart werd het verschil al snel 15 punten, en toen coach Toon van Helfteren zijn tweede technische fout pakte en dus de zaal moest verlaten, leek de wedstrijd gespeeld. Donar kwam halverwege het laatste kwart voor te staan met 69-49, maar daarna verslapten de Groningers, waardoor Feyenoord een 0-13 run kon maken: 69-62. Spannend werd het, met nog 2 minuten te gaan, vervolgens niet meer.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas met 16 punten (en 11 rebounds) en Matt Williams met 14 punten. Bij Feyenoord was Quentin Snider topscorer met maar liefst 27 punten.

Door de overwinning staat Donar op een gedeelde tweede plaats in de Dutch Basketball League, samen met Feyenoord en Heroes Den Bosch. Alle drie de ploegen hebben 10 punten uit 7 wedstrijden. Koploper is Landstede Hammers uit Zwolle met 14 punten uit 8 wedstrijden.