Donar in slotfase langs Phoenix Brussels

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft woensdagavond de uitwedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen Phoenix Brussels gewonnen. Donte Thomas maakte kort voor tijd de winnende score: 70-72.

Tot aan de rust leek het er niet op dat de Groninger basketballers deze wedstrijd zouden winnen. Na het eerste kwart keek Donar tegen een 28-18 achterstand aan, en ook in het tweede kwart lukte het niet om dichterbij te komen. De ruststand was 51-40.

Na rust vocht Donar zich terug. Aan het eind van het derde kwart was de achterstand verkleind tot een overbrugbare 7 punten: 66-59. In het laatste kwart wist Donar de thuisploeg op slechts 4 punten te houden, terwijl de Groningers er uiteindelijk met de overwinning vandoor gingen.

Topscorers bij Donar waren Matt Williams met 20 punten en Shane Hammink met 11 punten.

Door dit resultaat maakt Donar kans om de tweede ronde van de FIBA Europe Cup te bereiken. De eerstvolgende wedstrijd is volgende week woensdag in MartiniPlaza. Tegenstanders is dan het Turkse Pinar Karsiyaka.

Deel dit artikel: