Demonstratie tegen verkoop Pepergasthuis

De bewoners van het Pepergasthuis en de Pepergemeenschap houden dinsdag 12 november een protestdemonstratie tegen de verkoop van het gasthuis.

Later die middag houdt de Autoriteit Wonen hierover een hoorzitting in het Cascadegebouw. Woningcorporatie Lefier heeft het Pepergasthuis verkocht aan een investeerder. De gemeente Groningen heeft tegen deze verkoop bezwaar ingediend bij de Autoriteit.

Bij de gemeente en vele betrokkenen bestaat de vrees dat de cultuurhistorische betekenis van het gasthuis verdwijnt en dat er in de toekomst geen sprake meer is van sociale huurwoningen.

De protestdemonstratie begint dinsdag rond 14.30 uur bij het Pepergasthuis en eindigt op het Cascadeplein.

Deel dit artikel:

  1. Waarom is Jan Berry Drenth een cultuurbarbaar? Omdat hem de mogelijkheid werd geboden dit over te nemen? Dit is toch juist wat jullie allemaal gewild hebben? In deze stad draait nu eenmaal alles om de student, veel mensen hebben een vermogen kunnen verdienen en doen dit nog dagelijks doordat deze huizen, kamers en studio`s verhuren aan diezelfde student. De hiermee opgebouwde vermogens worden uitgegeven aan o.a dit soort objecten. Dat dhr.Drenth zijn vermogen in 1e instantie heeft verworven met de verkoop van zijn transportbedrijf doet hier niets aan af. Ook hij is nadien gestart met investeren in woningen en bedrijfsruimte om deze om te bouwen en deels te verhuren als woonruimte voor studenten. En ja, als je dan de mogelijkheid aangeboden krijgt om te investeren in een object waar je als eigenaar ook zelf graag wilt gaan wonen, dan geeft hem dit die mogelijkheid.

    Je zou de achtereenvolgende colleges in deze gemeente moeten bedanken, omdat juist zij door toename van 20.000 studenten, de hoofdoorzaak zijn van dit soort uitwassen.

  2. Ja, er zijn teveel studenten hier Middenweg.
    En nee, voor de rest heb je er duidelijk he-le-maal niets van begrepen.
    Zelfs niet eens de moeite waard om überhaupt verder nog op dergelijke lulkoek te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *