Blamage voor Stadspark tegen tiental GRC

sport
Foto Martijn Minnema. Stadspark - GRC

Stadspark verloor vanmiddag in de Eerste Klasse F van het zondagvoetbal tegen GRC met 1-5. GRC speelde meer dan een uur met een man minder. In de tweede klasse was Helpman de enige stadsclub die tot winst kwam.

Door Martijn Minnema

SC Stadspark leek in de stadsderby tegen GRC de winst voor het grijpen te hebben toen GRC keeper Gerald van Nieff na 26 minuten met een terechte rode kaart van het veld werd gestuurd. Het had 65 minuten om met een man meer de opgelopen achterstand (18′ 0-1 Yannick van Duyn) in een zege om te zetten. Via Erwin Alt kreeg GRC in ondertal echter twee grote kansen op de 0-2, maar eerst belandde een hard schot van Alt op de lat.

Korte tijd later omspeelde Alt in een 1 op 1 wel de keeper, maar speelde hij de bal te ver voor zich uit om hem in het lege doel te kunnen tikken. Ook Stadspark kreeg enkele kansen en kort voor rust tikte Boye Boonstra een rebound binnen voor de gelijkmaker.

Ook na rust was GRC gevaarlijker en uiteindelijk werd het toch de wedstrijd van Erwin Alt. Na een uur zette hij de tien van GRC op voorsprong en in de 67′ minuut maakte hij er zelfs 1-3 van. De mooiste treffer, een fraaie lob, betekende zes minuten voor tijd een zuivere hattrick voor Alt en 1-4 voor GRC. De gifbeker was nog niet leeg voor Stadspark. In de laatste minuut maakte Jasper Kingma er ook nog 1-5 van.

GRC staat nu achtste met 10 uit 7, Stadspark elfde met 7 uit 7.

In de Tweede Klasse L won koploper Helpman thuis met 3-0 van WKE’16. De derby tussen Lewenborg en GVAV Rapiditas eindigde in 3-3 en Gruno leed zijn zevende nederlaag, het verloor thuis met 4-6 van Nieuw Buinen. Gruno kwam met negen man van 1-6 terug naar 4-6 maar blijft puntloos.

Deel dit artikel: