“Als een leeuw probeer ik mensen te overtuigen om leraar te worden”

Voorbijgangers in de binnenstad van Groningen werden woensdagochtend aangesproken door verschillende basisschoolonderwijzers. De oproep: word leraar! “Ik vind het een hele leuke en sympathieke actie.”

Duizenden leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs legden woensdag het werk neer. Oorzaak zijn de problemen die al jarenlang in het onderwijs spelen. De werkdruk is te hoog, en de salarissen zijn te laag. “We hebben in ons team er over gesproken”, vertelt Marijn Karssen die leraar is op een basisschool in Zuidhorn. “We kunnen op een actiebijeenkomst met spandoeken rond gaan lopen maar we kunnen ook ludiek flyeren op de Grote Markt. We hebben voor dat laatste gekozen.”

De actie kan op flink wat sympathie rekenen. “De lerares die mij aansprak was behoorlijk overtuigend”, vertelt een jonge student. “En eerlijk is eerlijk, het lijkt me misschien best wel leuk om het onderwijs in te gaan. Maar ik wil eerst mijn huidige opleiding afmaken.” De lerares die genoemd wordt is Charlotte de Jong, die tegelijkertijd directeur is van twee basisscholen. “Leraar zijn is het mooiste beroep ter wereld. Dat ik hier mensen op straat aan mag spreken is prachtig. En ach, als ik dan als een leeuw overkom, dat zij dan zo.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *