Categorieën: Nieuws

Alle demonstranten bij intocht Sint naar Emmaplein

Tijdens de intocht van Sint Nicolaas, aanstaande zaterdag, demonstreren zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet op het Emmaplein.

De gemeente heeft de aanvragen voor een demonstratie van een groep voorstanders en van de tegenstanders, actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) beide goedgekeurd.

De twee groepen krijgen ieder een plek in een afgesloten vak op het Emmaplein, maar wel een eind uit elkaar. Hoeveel voor- en tegenstanders er komen, is niet bekend. De politie zal een oogje in het zeil houden, gezien het feit dat de leden van de actiegroep KOZP vorig jaar werden bedreigd door enkele voorstanders van Zwarte Piet.

Sinterklaas en zijn veelkleurig geschminkte helpers arriveren zaterdag rond 13.30 uur bij de Zuiderhaven. Daarop volgt een rijtoer, die eindigt op de Grote Markt. Er zijn meer roetveegpieten dan vorig jaar. Volgens de Vereeniging voor Volksvermaken zijn de gesprekken met KOZP in een prettige sfeer verlopen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Je praat wel met de KOZP maar niet met de voorstanders? Er wordt dus geluisterd naar een kleine groepering maar naar de meerderheid voor Zwarte Piet wordt niet geluisterd. Het is Zwarte Piet en dat zal altijd zo blijven. De KOZP kan toch geen traditie verbieden, dit is Nederland en hier gelden onze tradities en bevalt je dat niet dan moet je zo snel mogelijk vertrekken.

  • De voor en tegenstanders die daar zaterdag gaan staan hebben blijkbaar niets beters te doen, en dan kan je rustig stellen dat al figuren geen leven hebben.
    Lekker 'vergreld' en uiteraard gekwetst met een bordje in buiig en windig weer aan het Emmaplein gaan staan, dan moet je wel een erg plezierig leven hebben.
    Ik verwacht ook de gemeenteraad leden van de sekte van Thieme aan het Emmaplein, zij hebben hier een duidelijke mening over en stellen allerlei vragen hierover en promoten de zwaar gesubsidieerde Kozp van de veroordeelde geweldpleger Jeffrey A ( Jeffrey mishandelde een agent , en ja ook in hoger beroep bleef de veroordeling staan)
    Voor de rest wens ik iedereen een prettig Sinterklaas feest ingevuld naar eigen keuze.

  • Van wie komt deze feit? ' waarin de actiegroep KOZP vorig jaar werden bedreigd'

    Moeten we dan dit met z'n normaal vinden, dat zo'n actiegroep staat te demonstreren op een kinderfeest?!

    Hoe heb je het lef, om een Nederlandse traditie ineens 'voorstander' te noemen.

    En voor het demonstratierecht is geen toestemming nodig. Verwijst naar de uitspraak van RvS begin oktober.

    Maar ik kom ook! Omdat ik mij geroepen voel door KOZP om een tegengeluid te laten horen!

    • Tegenstanders van Zwarte Piet werden op 17 november 2018 bedreigd. Lees de media van die dag. En ja, het is normaal dat mensen die ergens tegen zijn, mogen demonstreren, want Nederland is een vrij land. Dit neemt niet weg dat de redactie van OOG het langzamerhand beu is dat dit thema, plus de reacties daarop, wel een heel repeterende breuk aan het worden is.

  • Zowel fanatieke voor- als tegenstanders: please please please, ga wat nuttigs doen in uw leven!

  • Is het niet verschrikkelijk? Een kinderfeest, waarbij we als kind totaal niet stilstonden bij de kleur, gewoon Sinterklaas en zwarte Piet, waar we vreselijk om lachen moesten, wordt opeens kapot gemaakt. Ze moeten zich schamen een traditie zo te bederven!

  • O leuk! Beide kampen in het midden van de rotonde aan weerszijden van de busbaan vloekend en tierend schuimbekkend recht tegenover elkaar. En Sint die rustig en vriendelijk zwaaiend om de rotonde heen gaat. Doen!

  • Maar niet op een kinderfeest Gert. KOZP lokt het toch zelf uit.

    'Hart van Nederland' SBS6 had onlangs nog een enquête, waarin 95% van de bevolking voorstander blijft van 'zwarte piet'. Het heeft ook helemaal niets met racisme van doen.

    Deze week, kwam dus ook uit de berichtgevingen naar voren, dat het volk nu allerlei alternatieven op touw zetten, buiten de autoriteiten om, waarin de traditie van het sinterklaasfeest behouden blijft. En straks zullen de autoriteiten deze grip helemaal gaan verliezen. Leve de politiek!

  • Ik zie juist dat de meeste mensen het inmiddels geen flikker meer uitmaakt hoe piet eruit ziet, maar dat iedere idioot die gaat demonstreren op een kinderfeest, of hij nu voor of tegen is, of met zielige alternatieven komt zoals dat Pepernootjournaal, eens heel snel moet ophouden met dit gezeik en het weer terug moet geven aan de blije kinderen aan de kant van de weg. Doe iets beters met je leven dan je hier druk over te maken!

Recente berichten

Zoekactie naar persoon te water op Zuidlaardermeer gaat door; naam ‘Anton’ stond invan gevonden kleding

De politie wil graag weten of iemand een aantal kledingstukken herkent, al dan niet in…

38 minuten geleden

Sloop van oude Ring-Zuid begint dit weekend: ‘Stof, trillingen, geluidshinder en extra bouwverkeer’

Niet alleen voor het verkeer is de komende week een omschakelmoment in de verbouwing van…

2 uur geleden

Toch geen publiekelijke extra veiligheidsmaatregelen tijdens dodenherdenking

Op 4 mei worden er toch geen extra publieke veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de herdenkingen in…

2 uur geleden

Speciaal pak en oefeningen moeten knieblessures bij voetbalsters helpen voorkomen

Het is donderdagochtend 8:15 uur. Sportwetenschapper Anne Benjaminse en promovenda Eline Nijmeijer doen hun wekelijkse…

3 uur geleden

Negentien koninklijke onderscheidingen uitgereikt in gemeente Groningen tijdens jaarlijkse lintjesregen

In de gemeente Groningen werden vrijdagochtend negentien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter gelegenheid van de jaarlijkse…

3 uur geleden

Schatzoeken in Stad via Instagram en TikTok: ‘Ik vind het gewoon leuk!’

Geld groeit niet aan de bomen. Maar als je goed kijkt, kun je het wel…

3 uur geleden