Winst voor GRC, Stadspark verliest en Helpman blijft winnen

Foto Martijn Minnema: GRC Groningen - Roden.

In de Zondag Eerste Klasse F boekte GRC een ruime zege op Roden, Stadspark verloor bij Noordster en in 2L zette Helpman zijn zegereeks voort terwijl GVAV Rapiditas zijn eerste puntverlies leed en Lewenborg en Gruno verloren.

Door Martijn Minnema

GRC boekte vanmiddag een verdiende 5-2 zege op Roden. Bij rust was het 2-1. Yannick van Duyn opende in de 18′ minuut de score namens GRC, zes minuten later maakte Robin van der Tuin er 1-1 van en weer zes minuten later zorgde Niek Snippe met een fraai schot voor 2-1.

GRC besliste het duel in het eerste kwartier na rust, Robin van Linschoten (53′) en Jasper Kingma (60′) zorgden voor een 4-1 voorsprong. In de slotfase maakte Bert Roede de 4-2 en in de slotminuut bepaalde Jordi Sanders de eindstand op 5-2.

Stadspark verloor uit bij Noordster met 4-2. Bij rust was het al 2-0. Na rust liep Noordster uit naar 4-0 waarna Manuel Villalain en Boye Boonstra in de slotfase nog iets terug deden namens Stadspark. GRC en Stadspark staan met 6 uit 4 beide in de middenmoot.

In de tweede Klasse L bleef Helpman foutloos dankzij een 0-2 zege bij ASVB, Danny Dijkstra en Paul van Brussel scoorden. Medekoploper GVAV Rapiditas leed zijn eerste puntverlies. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, kort voor tijd stond GVAV Rapiditas bij Nieuw Buinen nog met 3-1 voor, maar in de slotfase werd het nog 3-3. Venema, Paapst en Knol scoorden voor GVAV Rapiditas. GVAV blijft tweede achter Helpman.

FC Lewenborg gaf bij Stadskanaal na rust een 2-1 voorsprong weg en verloor met 3-2. Mark Wollinga scoorde beide Lewenborg goals. Lewenborg staat achtste met 6 uit 4. Gruno bleef op nul punten staan door een 6-0 nederlaag bij Valthermond.