Winst voor GRC en Stadspark in 1F, Helpman en GVAV blijven foutloos in 2L

Foto Martijn Minnema: Stadspark - GAVC

In de Zondag Eerste Klasse F boekten GRC en Stadspark beide een thuiszege, in de Tweede Klasse L slaagden Helpman en GVAV Rapiditas er in zonder puntverlies te blijven. Gruno daarentegen blijft puntloos.

Door Martijn Minnema

GRC was nog puntloos maar pakte thuis tegen VV Heerenveen dankzij een 2-0 zege de eerste punten. Mohammed Bellghroub zette GRC voor rust op voorsprong door in de 13′ minuut te scoren. In de tweede helft slaagde GRC er in met hard werken de voorsprong vast te houden en de zege in de slotseconde vanaf de penaltystip veilig te stellen, Erwin Alt benutte de penalty voor 2-0.

Foto Martijn Minnema: GRC Groningen – Heerenveen

SC Stadspark begon thuis tegen GAVC goed, al na vijf minuten opende Gert Jan Webers de score, 1-0. Op het kwartier kwam GAVC echter uit zijn eerste kans alweer op gelijke hoogte.
Kort na rust zette Frank Volkers Stadspark wederom op voorsprong en diezelfde Volkers besliste het duel een kwartier voor tijd door op aangeven van Cedwin Tel de 3-1 binnen te koppen. Voor Stadspark was het de tweede zege waardoor die met 6 uit 3 een goede start kennen en voorlopig vierde staan.

In zondag 2L bleven Helpman en GVAV Rapiditas zonder puntverlies. Helpman won met 3-2 van Nieuw Buinen, een stand die al na 38 minuten op het scorebord stond. Helpman nam drie keer de leiding en zag Nieuw Buinen twee keer gelijk maken. Lemmink, Chun en Dijkstra scoorden voor Helpman

GVAV Rapiditas boekte een simpele zege op ASVB, het werd 3-0 door treffers van Venema, Liezenga en Knol. In de slotminuut kreeg Liezenga rood.

FC Lewenborg won thuis met 2-1 van Dalen. Wollinga en Kremer scoorden in de eerste 10 minuten na rust voor Lewenborg, Dalen deed pas in de slotminuut iets terug. Lewenborg kent met 6 uit 3 ook een goeie start.

Dat kan niet gezegd worden van Gruno, dat leed vanmiddag zijn derde nederlaag, Thuis tegen Stadskanaal werd het 0-2. Gruno staat op 0 uit 3 en heeft een doelsaldo van 1 voor en 13 tegen.