Williams leidt Donar naar ruime zege op Den Bosch

Deshawn Freeman (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van Heroes uit Den Bosch. Mede door 35 punten van een uitblinkende Matt Williams werd het 91-75.

De thuisploeg kende een geweldige start, waarbij de Bosschenaren nauwelijks in hun spel kwamen. Via 12-2 en 21-7 eindigde het eerste kwart bij 26-14. Ook in het tweede kwart liet Donar weinig heel van de tegenstanders, die lange tijd maar op 4 punten bleven steken. Met nog 2,5 minuut op de klok was het nog 40-18. Bij rust was de stand 48-25.

Na rust speelde Den Bosch veel intenser, en mede door enkele driepunters van Elijah Wilson kwamen de gasten terug tot 9 punten, bij 53-44, halverwege het derde kwart. Drie driepunters van Matt Williams achter elkaar zorgden voor een wat ruimere marge voor Donar aan het eind van het kwart: 65-53. In het laatste kwart kwam de zege niet meer in gevaar, en Williams schoot nog een paar driepunters raak. Hij maakte er in totaal 8 (uit 14 pogingen); net geen record, dat op 9 staat.

Topscorers bij Donar waren Matt Williams met 35 punten, Donte Thomas met 13 punten en Shane Hammink met 12 punten (+ 11 rebounds). Bij Den Bosch was Elijah Wilson topscorer met 22 punten.

Donar is koploper in de Dutch Basketball League met 4 punten uit 2 wedstrijden.