“We zijn blij met onze gloednieuwe gymzalen vol technische snufjes”

Ze zijn apetrots. De docenten Lichamelijke Opvoeding op het Kamerlingh Onnes in de stad. Sinds deze week beschikken zij over twee gloednieuwe gymzalen.

“De afgelopen maanden is er hier heel hard gewerkt”, vertelt gymdocent Mart Huls. “Na de eindexamen in mei hebben we de beide zalen leeggehaald. Eerst de gymspullen en daarna heeft een aannemer de vloer en het plafond er uit gesloopt. Vervolgens zijn de zalen opnieuw opgebouwd met een nieuwe vloer en plafond.”

“Ik vind het echt heel mooi geworden”, zegt één van de scholieren. “De muren die rood waren zijn nu fris wit, er zijn meer basketbal-netten opgehangen maar de grootste verandering is misschien wel een digitaal bord.” Daar is Huls het mee eens. “Er zitten heel wat technische snufjes in verwerkt. Dat is ook het nieuwe leren. Vroeger stopte je een groep kinderen in een hal, je gaf ze een bal en dan was het klaar. Tegenwoordig wordt er veel meer geëist. Daarom hebben we de combinatie gemaakt met beeld en geluid en daar hebben we hele hoge verwachtingen van.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *