Verlies voor PKC’83 en Oranje Nassau, VVG pakt eerste punt

Foto Martijn Minnema: PKC'83 - Winsum

Het was geen vruchtbare middag voor de zaterdag eersteklassers uit stad. Oranje Nassau en PKC’83 leden een thuisnederlaag, VV Groningen verspeelde de zege in de laatste minuut.

Door Martijn Minnema

PKC’83 ging vanmiddag thuis met 1-2 onderuit tegen Winsum. De gasten kwamen na 8 minuten wat gelukkig aan de leiding toen de bal via PKC’er Wesley Walstra in het doel caramboleerde, 0-1. Felipe Marcal Pinheiro zette PKC’83 na een kwartier op gelijke hoogte toen hij de bal afpakte van een treuzelende verdediger en koel bleef.

In een gelijkopgaande wedstrijd was het Thomas Kauw die in de 81′ minuut de gevierde man werd voor Winsum, hij strafte balverlies van Wesley Walstra af door de bal met een bekeken afstandsschot in de hoek te deponeren. PKC’83 was nog dichtbij de 2-2 toen Pinheiro de onderkant lat raakte en Martijn van Roeden de rebound geblokt zag worden. Kort voor tijd kreeg Pinheiro zijn tweede geel en moest PKC,83 met 10 man verder.

Oranje Nassau kon in eigen huis de verwachtingen niet waarmaken tegen SVI uit Zwolle.
ON kwam in 38′ minuut op achterstand, maar kwam kort voor rust via Schievels op 1-1.
In de 53′ minuut nam SVI wederom de leiding, maar ook nu reageerde ON snel, Joel Wagenaar zorgde in de 65′ minuut voor 2-2. Maar op het derde doelpunt van SVI, zeven minuten voor tijd, had ON geen antwoord meer, sterker nog, in de laatste minuut werd het zelfs nog 2-4.

VV Groningen was na twee duels nog puntloos maar leek in Steenwijk op bezoek bij D’Olde Veste 54 op weg naar de eerste zege. VVG had via treffers van Virgil Muller (26′) en Jasper Ludema (62′) een 1-0 achterstand ongedaan gemaakt, maar zag D’Olde Veste in de 90′ minuut nog langszij komen, 2-2.

In de Tweede Klasse gaven zowel The Knickerbockers als Gorecht een 2-0 voor sprong weg. TKB ging in Wolvega rusten met 0-2 voorsprong, maar verloor nog met 5-2.
Ook Gorecht gaf na rust een 2-0 voorsprong weg, LTC uit Assen ging er dankzij een 2-3 zege met de punten vandoor. Voor zowel Gorecht als TKB was dit het eerste puntverlies in het prille seizoen.