Verdachte bioscoopmoorden na schietpartij aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 33-jarige man die gezocht werd in verband met de bioscoopmoorden aan het Gedempte Zuiderdiep is zondagochtend aangehouden. Dat meldt de politie.

De aanhouding vond plaats ter hoogte van een tankstation aan het Hoendiep. “Bij de aanhouding is geschoten”, vertelt een politiewoordvoerder. “De verdachte is hierbij gewond geraakt. De man gaat onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis.” Incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl was kort na de arrestatie ter plaatse aan het Hoendiep. “Omstanders vertellen tegen mij dat ze gehoord hebben dat er twee keer geschoten is.” De verdachte zou in zijn been zijn geraakt. Schieten was noodzakelijk omdat de verdachte een mes bij zich had. De omgeving van het tankstation werd door de politie afgezet zodat er onderzoek verricht kon worden. Rond 13.00 uur werd de afzetting opgeheven.

Tekst gaat verder onder de foto

De politie doet onderzoek op de locatie waar de verdachte werd neergeschoten. Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl

Met man en macht gezocht
Sinds zaterdagavond werd met man en macht naar de verdachte gezocht. Rond 22.00 uur werden een foto en naam van de verdachte verspreid. Een arrestatieteam bleef de hele avond en nacht paraat staan om snel in te kunnen grijpen. Hoe de verdachte precies getraceerd is, en of een tip daarbij een rol heeft gespeeld, is nog onbekend.

Onderzoek gaat verder
De politie laat weten dat na deze aanhouding het onderzoek in deze zaak verder gaat. Het verhoren van de verdachte is daar een onderdeel van, maar ook het interpreteren van sporen die op de beide plaatsen delict veilig zijn gesteld. Wanneer de verdachte ondervraagd kan worden is op dit moment nog onbekend.

Tekst gaat verder onder de foto

Leden van het arrestatieteam op de locatie waar de verdachte werd aangetroffen. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Bioscoop dit hele weekend gesloten
In de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep werden zaterdagochtend twee lichamen aangetroffen. Ondanks dat de politie de identiteit nog niet heeft vrijgegeven, meldden verschillende media dat het om een echtpaar uit Slochteren gaat dat al jarenlang de bioscoop schoonmaakt. Na de vondst werd een groot politie-onderzoek opgestart, waarbij de bioscoop met hekken werd afgeschermd. “Die hekken staan er zondagochtend nog steeds”, ziet Evert Janse van OOG Tv. “Of er op dit moment ook onderzoek wordt verricht in het gebouw kan ik niet zien.” Vanwege de moorden is de bioscoop dit hele weekend gesloten voor het publiek.

De omgeving van het tankstation is door de politie afgezet. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: