Verdachte bioscoopmoorden na schietpartij aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 33-jarige man die gezocht werd in verband met de bioscoopmoorden aan het Gedempte Zuiderdiep is zondagochtend aangehouden. Dat meldt de politie.

De aanhouding vond plaats ter hoogte van een tankstation aan het Hoendiep. “Bij de aanhouding is geschoten”, vertelt een politiewoordvoerder. “De verdachte is hierbij gewond geraakt. De man gaat onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis.” Incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl was kort na de arrestatie ter plaatse aan het Hoendiep. “Omstanders vertellen tegen mij dat ze gehoord hebben dat er twee keer geschoten is.” De verdachte zou in zijn been zijn geraakt. Schieten was noodzakelijk omdat de verdachte een mes bij zich had. De omgeving van het tankstation werd door de politie afgezet zodat er onderzoek verricht kon worden. Rond 13.00 uur werd de afzetting opgeheven.

Tekst gaat verder onder de foto

De politie doet onderzoek op de locatie waar de verdachte werd neergeschoten. Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl

Met man en macht gezocht
Sinds zaterdagavond werd met man en macht naar de verdachte gezocht. Rond 22.00 uur werden een foto en naam van de verdachte verspreid. Een arrestatieteam bleef de hele avond en nacht paraat staan om snel in te kunnen grijpen. Hoe de verdachte precies getraceerd is, en of een tip daarbij een rol heeft gespeeld, is nog onbekend.

Onderzoek gaat verder
De politie laat weten dat na deze aanhouding het onderzoek in deze zaak verder gaat. Het verhoren van de verdachte is daar een onderdeel van, maar ook het interpreteren van sporen die op de beide plaatsen delict veilig zijn gesteld. Wanneer de verdachte ondervraagd kan worden is op dit moment nog onbekend.

Tekst gaat verder onder de foto

Leden van het arrestatieteam op de locatie waar de verdachte werd aangetroffen. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Bioscoop dit hele weekend gesloten
In de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep werden zaterdagochtend twee lichamen aangetroffen. Ondanks dat de politie de identiteit nog niet heeft vrijgegeven, meldden verschillende media dat het om een echtpaar uit Slochteren gaat dat al jarenlang de bioscoop schoonmaakt. Na de vondst werd een groot politie-onderzoek opgestart, waarbij de bioscoop met hekken werd afgeschermd. “Die hekken staan er zondagochtend nog steeds”, ziet Evert Janse van OOG Tv. “Of er op dit moment ook onderzoek wordt verricht in het gebouw kan ik niet zien.” Vanwege de moorden is de bioscoop dit hele weekend gesloten voor het publiek.

De omgeving van het tankstation is door de politie afgezet. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. Vooralsnog lijkt het om een verwarde man te gaan. ‘Het ging niet goed met hem’ aldus zijn zus en omgeving.

  Een verbroken relatie en een overleden vader gingen daaraan vooraf, waardoor die van het padje is geraakt. Maar moorden .. ‘We kunnen niet geloven dat hij dit heeft gedaan. Hij is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.’’ aldus zijn zus via het AD

  https://www.ad.nl/binnenland/familie-van-verdachte-bioscoopmoorden-het-ging-niet-goed-met-ergun~ab0804b5/

 2. Hoi, @Sjoerd

  Ongelooflijk hoe een dader wederom als een zielig persoontje wordt weggezet, zoals standaard is in Nederland.

  De dader heeft zich hoogstwaarschijnlijk het recht genomen uit naam van een almachtige en als een totale looser, hard werkende, onschuldige en lieve mensen op een werkelijk afschuwelijke, niet voor te stellen wijze het leven te nemen en heeft daarbij kinderen en familie van deze mensen in diepe rouw en ellende gestort.

  Dat de familie van de dader zich in deze wijze uitspreekt zegt, denk ik, genoeg over de mentaliteit en de gevoelswereld van dergelijke mensen. Ze zijn duidelijk geschokt, maar ook oprecht geschokt over de dood van twee onschuldige mensen? Echter geen woord over medeleven wat deze twee mensen is aangedaan. Het enige wat men uitkraamt is “onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”?

  De video-opnames echter zullen boekdelen spreken. Zal een confronterende klus worden voor de politie, maar niet verhullen wat werkelijk is gebeurd.

  Als ik even terugkijk op de moord van Theo van Gogh en medegenoten van de dader begrip toonden voor zijn daad, toen al werd in één keer duidelijk hoe verschrikkelijk, maar vooral ook beangstigend anders de belevingswereld is van een hoop mensen die ogenschijnlijk maar heel, heel moeilijk kunnen meedraaien en acclimatiseren in Nederland en zich op een verschrikkelijke wijze afzetten tegen Nederland.

  Mijn oprechte condoleances gaan in ieder geval richting kinderen en familie van de slachtoffers.

 3. Las dat de ex vriendin van de dader met kind in Groningen leeft. Het is toch niet een geval van eerwraak of iets in die richting?

 4. Iemand aanspreken op ‘wegzetten als…’ en vervolgens met allerlei suggesties en aannames nog eens driedubbel overheengaan is niet erg chique.

  Hier past slechts stilte en medeleven met de slachtoffers en gewoon afwachten wat de politie later te melden heeft.

 5. @Merel

  Aannames en suggesties? Heb je wel goed door wat er is gebeurd en bijna dagelijks schering en inslag is geworden in het land, maar vooral ook hoe slap en stereotype het beleid daarop is afgesteld, met altijd weer dezelfde verdedigende mantra’s van moeilijke jeugd, verkeerde vrienden tot aan verward door persoonlijke omstandigheden, maar dat er onschuldige slachtoffers worden gemaakt is irrelevant? En het eeuwig politiek correct blijven en niet met het hoofd boven het maaiveld durven/mogen uitkomen maakt de huidige toestand in Nederland er alleen maar erger op. Kort gezegd: trekt allen het hoofd uit het zand voor er helemaal niets meer gered kan worden.

  P.s. het valt me mee dat de racistenkaart nog niet volop is getrokken. Dat zegt denk ik genoeg.

 6. Einde van NL houd er niet van als mensen een ander perspectief hebben. Andere perspectieven zijn verwerpelijk en zouden verboden moeten worden en zwaar bestraft. :p

 7. @Marc

  Ook jou ontgaat de ernst van deze vreselijke ‘aanslag’ en de uitwerking daarvan op de totale maatschappij? Maar hebt wel ruimte om nog even wat te sparren met reageerders over totaal onbelangrijke persoonlijke zaken, die ook nog eens kant nog wal raken.

 8. UPDATE : Ex-vriendin van verdachte bioscoopmoorden spreekt: Hij stalkt me al jaren, altijd gek geweest.

  De zaterdag, toen de politie in de gaten kreeg dat Ergün S. waarschijnlijk de moordenaar is van schoonmakers Gina en Marinus (55 en 56 jaar) in de Pathe in Groningen, werd de ex-vriendin van S. meteen door de politie naar een geheime plek gebracht

  via het AD

  https://www.ad.nl/binnenland/ex-vriendin-van-verdachte-bioscoopmoorden-hij-stalkt-me-al-jaren-altijd-gek-geweest~a34aed89/?utm_source=browser_push&utm_medium=push&utm_campaign=stdc_ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *