Schade aan Martinikerkhof groot na demonstratie boeren

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het gras op het Martinikerkhof lijkt na de boerendemonstratie meer op een akker dan een park. 

Het grasveld werd maandag kapotgereden door meerdere tractoren. Ook een aantal paaltjes op het plein moesten eraan geloven. In eerste instantie probeerden agent de boeren nog te weren van het grasveld.

Ook aan het provinciehuis is schade. Een aantal gesneuvelde ruiten wordt dinsdagmorgen meteen vervangen. Verder is een schoonmaakbedrijf ter plaatse om de gevel schoon te maken.

Hoogwerker ruiten provinciehuis

Deel dit artikel:

  1. De boeren kunnen natuurlijk ook gevraagd worden nog een keer langs te komen om te egaliseren en nieuw gras in te zaaien. Vergelijkbaar met Noorderzon in het Noorderplantsoen, alleen kunnen de boeren hetzelf! En het gras wordt vast van betere kwaliteit, want thuis rijden ze met de trekker ook op het gras zonder dat het stuk gaat!

  2. Mensen die in een huis met scheuren van aardbevingen zitten zullen echt meevoelen dat er een deurtje kapot is. Aan het eind van de maand staat er gewoon weer een dik loon op de rekening van de politici, die zorgen wel goed voor hun eigen inkomstenbronnen. Ondernemers, boeren, aardbeving slachtoffers hebben ze dan weer schijt aan.

  3. Ik lees dat de boeren aangeboden hebben de schade aan het grasveld te herstellen, maar dat dit door de gemeente is afgewezen. Als argument word door de gemeente hiervoor aangegeven dat er moet worden onderzocht of er ook milieuschade (verlies dieselolie?) van de tractoren is ontstaan. Dat grasveld, met name de mogelijkheden om daar te kunnen zitten, wordt al jaren door een bepaald soort burgers uit Groningen gebruikt om daar hun drugs en alcohol te gebruiken. De milieuschade die dat ongetwijfeld in de loop van de jaren heeft veroorzaakt heeft bij de gemeente nooit iemand wakker gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *