Categorieën: Nieuws

PVV-senator noemt tweet over steekpartij Grote Markt nu ‘onhandig’ na uitspraak OM

De Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber komt, na anderhalve week, gedeeltelijk terug op een tweet die zij op 26 september verstuurde over een steekpartij op de Grote Markt in Groningen. Dat doet ze na een uitspraak van het OM.

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland bevestigde maandag nogmaals dat de verdachte in deze zaak geen ‘verwarde man met een Noord Afrikaans uiterlijk’ is, zoals de PVV-senator uit ‘betrouwbare bron’ had vernomen, maar een blanke Nederlandse man van 67 jaar.

Op de Tweet kreeg ze een hoop kritiek via sociale media, na verklaringen van getuigen die tegenspraken dat de dader van Noord-Afrikaanse afkomst zou zijn. De senator bleef daarop bij haar standpunt.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Niet alleen was de tweet 'onhandig', haar manier van reageren op vragen van de media was ronduit potsierlijk. Wat doet zo'n mens in godsnaam in een gemeentehuis? Wat voor punt had ze precies willen maken als het toch iemand met een Noord-Europees uiterlijk was geweest? (zoals nu blijkt).

  • Onhandig. En dat zit in de eerste kamer. Daar wil je liever niet iemand die zoiets onhandigs doet, lijkt me.

  • 'Onhandig' is zo'n woord dat politici graag gebruiken om de boel wat te verzachten, d'r een beetje in om draaien.
    Zeg gewoon 'dom' en biedt excuses aan. Dat getuigt pas van ballen.

  • Ze ontkent het dus nog steeds. Ze zegt alleen dat het onhandig was omdat ze haar bron niet wil onthullen en ze dus daarom geen weerwoord heeft tegen de informatie van directe getuigen (Het hoofdslachtoffer en zijn maat) en het OM. Dat terwijl ze la gehint heeft waar de bron te zoeken is een directe bekende of familielid van het vrouwelijk slachtoffer. Wat u niet mag weten is dat Marjolein Faber de zaak bij elkaar liegt om haat ze zaaien en dat haar partij haar daarin laat begaan omdat ze er achter staan. Ton van Kesteren doet er vrolijk aan mee. Onze eigen haatkaaskop en klimaatontkenner in de gemeenteraad.

  • De waas van geheimzinnigheid is nu opgetrokken? Het blijft een dubieus verhaal en vreemd dat justitie nogal krampachtig doet bij het naar buiten brengen van de etniciteit.
    Binnenkort zien we een niet geblurde foto? En sterkte gewenst voor de Turkse student die de man volgens eigen zeggen niet kende.

  • Hij zal ook wel niet ontkennen dat het klimaat verandert, dus dan moetje hem een klimaatveranderingdoordemensenjadatiseenprobleemontkenner gaan noemen. Klimaatontkenner dekt de lading :p

  • Een fraaie bevestiging van mijn eerdere stelling dat PVV'ers dom en/of kwaadaardig zijn.

  • Onze vriend Marc heeft hier al eens verklaard, dat hij deze politicus niet voor zijn wielen moet krijgen, want dan zal hij haar overrijden. Het is niet zo moeilijk om te raden welke politieke ideologie Marc aanhangt. Specifiek twijfel ik aan de SP of GroenLinks. Beide politieke partijen komen voort uit de CPN, die tot aan haar opheffing massamoord van hun meesters hebben goedgepraat, zelfs verdedigt. Van GroenLinks kan je nog zeggen, dat die enkele jaren na hun oprichting een politieke leider heeft benoemd, die openlijk het Pol Pot regime verdedigde, en daar zelfs een bedankbriefje van dat regime van heeft ontvangen.

Recente berichten

De Wijert wil sporthal in zuidelijke wijken, wethouder richt echter vizier op oosten en westen

Als het aan wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport ligt wordt er in de zuidelijke…

1 uur geleden

Ondanks monsterzege grijpt PKC’83 naast kampioenschap

Ondanks de monsterzege van PKC'83/Team Amoeri op ZVV Zwaag (10-1) grijpen de zaalvoetballer toch naast…

2 uur geleden

Persoon gewond bij aanrijding Schuitemakersstraat

Bij een verkeersongeluk op de Schuitemakersstraat is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

2 uur geleden

Vrouwen Drs. Vijfje uitgeschakeld in strijd landskampioenschap

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Drs. Vijfje is uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs…

2 uur geleden

Automobilist voor 29ste keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs, auto in beslag genomen

Een 29-jarige automobilist uit Groningen is vrijdag aangehouden en heeft zijn auto moeten inleveren bij…

3 uur geleden

Groningen staat zaterdag stil bij oorlogsslachtoffers

Op verschillende plekken in de gemeente wordt zaterdag stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt door…

3 uur geleden