Categorieën: Nieuws

PVV-senator tegen Nieuwsuur: ‘Mijn tweet klopt’ (filmpje)

Nieuwsuur komt deze donderdag terug op de Tweet van PVV-Eerste Kamerlid Faber over de steekpartij bij De Drie Gezusters. Volgens slachtoffer Anne heeft de politie hem bevestigd dat het om een verwarde autochtone Groninger gaat.

Nieuwsuur: ‘Een verwarde man valt vorige week met een mes Anne Clerc en Berk Kaykanat aan terwijl ze een biertje drinken op een Gronings terras. Ze raken beiden gewond, Berk kreeg hechtingen in zijn hals en Anne heeft sneeën in zijn handen. De dader is volgens hen een “blanke zestiger met grijs haar en een grote puntneus”. Anne is dan ook stomverbaasd als hij afgelopen weekend een tweet leest van PVV-senator Marjolein Faber. Die claimt dat de dader “een Noord-Afrikaans uiterlijk” heeft.

Meerdere ooggetuigen weerspreken dit. Volgens Anne heeft de politie hem bevestigd dat het een verwarde, autochtone Groninger gaat. Zijn daad zou een kreet om hulp zijn geweest. De politie wil Nieuwsuur geen mededelingen doen over de etniciteit van de verdachte.’

‘Mijn tweet klopt’, luidt de toelichting van mevrouw Faber. Het Nieuwsuur-artikel over desinformatie staat hier.

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Wordt nog interessant, helemaal als de politie geen mededeling wil doen over de etniciteit en Faber blijft volhouden dat de tweet klopt.

    Hier wordt met woorden gespeeld, waarbij justitie probeert iets achter te houden? Was het een verwarde autochtone etniciteit of toch een religieuze etniciteit met wortels in het buitenland?

  • Klaar ...dit ook weer opgelost ..
    Ben nu toch wel benieuwd mocht het andersom zijn geweest ..

  • De dader moet zich in elk geval straks tonen voor de openbare kamer van de rechtbank en dan weten we meer.
    Maar dan nog doet het niet ter zake van welke afkomst diegene is, wat de getuigen hebben gezegd is wel relevant en dat is dat persoon niet meer bij de tijd was.
    De PVV staat er om bekend om spijkers op laag water te zoeken en dat vervolgens te verpakken als een container met spijkers.

    Faber zelf raakte in februari 2015 in opspraak door een onderzoek van NRC Handelsblad, waaruit bleek dat zij het onderhoud van de PVV-partijwebsite had uitbesteed aan het IT-bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar is. Daar was een bedrag van ruim 8000 euro aan fractiegeld (bedoeld om de fractie mee te ondersteunen) mee gemoeid.[2] Tijdens het NPO Radio 1-lijsttrekkersdebat op 1 maart liet Faber weten dat zij ondanks druk van andere partijen niet overwoog om af te treden en de rekening zelf te zullen voldoen.( bron Wiki )

    Dat is dus het niveau Faber en dat zit in de eerste kamer. Wat een land.

  • Oog had als belangrijk medium in de stad, zo niet de belangrijkste, allang hun onderzoeksjournalisten erop los moeten laten om de waarheid boven water te krijgen..

    Beide uitkomsten worden nu cruciaal. Frau Faber die blijft volharden en Justitie/politie die zwijgt. Stel, dat het signalement wel een blanke kaaskop met een puntige neus van 67 zou zijn. dan lijkt mij, dat je dit makkelijk openbaar kan maken. Anderzijds, mocht zoiets weer gebeuren, en wél gepleegd door iemand met een Noord-Afrikaans uiterlijk je ook aan deze verplichting moet houden. Anders valt het des te meer op.

  • Ken iemand uit Noord-Afrika, al decennia woonachtig in de stad, met een huid zo licht als die van mij, grijs haar en een puntneus. Maar of die al 67 is, maar vooral zo gek is om zo als het er nu uitziet willekeurige bierdrinkers (hij spuugde er zelf ook niet in) neer te steken? Lijkt me niet.

    Laat de politie met de identiteit komen. Zijn we van de discussie af.

  • @Marc, Bedoelt u met de opmerking " Als ik dat mens voor mijn wielen krijg…" dat u mevrouw Faber zou overrijden met uw fiets, als u daar de gelegenheid voor krijgt.

  • mw Faber wist niet hoe gauw ze zich uit de voeten moest maken en snel de deur op slot te doen. LAF! heet dat.

Recente berichten

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege bouw loopbrug Passerelle

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

2 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

2 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

4 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

5 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

5 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

6 uur geleden