PvdA: actie tegen foutparkeren Hoge der Aa

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het moet afgelopen zijn met het foutparkeren aan de Hoge der Aa. Dat vindt PvdA-raadslid Rik van Niejenhuis. Hij vraagt het gemeentebestuur om maatregelen te nemen.

De gemeente heeft onlangs, in samenspraak met bewoners van de Hoge der Aa, parkeerplaatsen verwijderd. Ook werd de straat opnieuw ingericht. Zo ontstond meer ruimte om te flaneren langs het water van dit veel gefotografeerde plekje. Nu blijkt dat de kade opnieuw wordt gebruikt als parkeerplek voor auto’s. Die ontnemen het zicht op het water.

Van Niejenhuis denkt dat de nieuwe situatie niet goed aangegeven is. Hij vraagt de wethouder om op korte termijn maatregelen te nemen. “Weg met het blik. Dit mooie stukje binnenstad moet voor iedereen toegankelijk zijn,” zegt Van Niejenhuis.

Deel dit artikel:

  1. In de Oude Boteringestraat staan auto’s standaard gewoon op de stoep en dat gebeurt dagelijks en vaak dezelfde auto’s, die gewoon urenlang op de stoep staan.

  2. In het hele centrum doen automobilisten maar wat. Dat kan ook gewoon, zolang de pakkans nul is. M.i. verdient een stadswacht zijn – of salaris – in no time terug, wanneer hij (of zij) bonnen zou mogen uitschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *