Politie op zoek naar 33-jarige verdachte om bioscoopmoorden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie is met spoed op zoek naar een 33-jarige verdachte in verband met de bioscoopmoorden. De man wordt verdacht van het om het leven brengen van twee personen in de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep.

De verdachte, Ergün S., is 1.72 meter lang, heeft donker haar dat aan de zijkanten opgeschoren is en hij draagt een baard. Op het moment van het verlaten van de bioscoop droeg hij laarzen, een grijze rugtas en donkere kleding met een opvallend patroon op zijn trui en broek. Mensen die weten waar deze verdachte verblijft, of die meer informatie hebben over de zaak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op 0800 60 70 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Er wordt dringend geadviseerd om bij aantreffen zelf geen actie te ondernemen. Op de website van de politie zijn verschillende foto’s van de verdachte te vinden. Volgens diverse media zijn de slachtoffers een echtpaar uit Slochteren. Zij werkten als schoonmakers, onder meer in de bewuste bioscoop.

Volgens het Dagblad van het Noorden stond de verdachte afgelopen donderdag nog terecht voor de politierechter. Op 11 april van dit jaar zou hij in Hoogezand als automobilist aan de kant zijn gezet omdat hij onder invloed was van cannabis. Of hij ook is verschenen voor de rechtbank is onbekend. De politie wil dit verhaal niet bevestigen. Ook wil men niet vertellen waar men de gedachte van kent. Wat men wel vertelt is dat ze op dit moment niet goed weten waar de verdachte verblijft.

Incidentfotografen laten weten dat het onderzoek bij de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep nog altijd volop gaande is. Ook is het Arrestatieteam (AT) in de stad gesignaleerd. Dit team zou paraat staan om na een eventuele tip over de verblijfplaats van de verdachte direct in actie te kunnen komen.

Voor alle informatie over de bioscoopmoorden kun je terecht in dit artikel van OOG Tv.

Deel dit artikel: