PKC’83 wint spektakelstuk, VVG pakt punt

sport
Foto Martijn Minnema. PKC'83 - Drachtster Boys

In de zaterdag Eerste Klasse E boekte PKC’83 vanmiddag een spectaculaire 6-4 zege op Drachtster Boys. VV Groningen nam een punt mee uit Noordscheschut. Oranje Nassau bleef bij Winsum op 0-0 steken. In de Tweede Klasse J was er winst voor Gorecht en verlies voor The Knickerbockers.

Door Martijn Minnema

PKC’83 stond bij rust met 2-1 voor door treffers van Brian Inge en Simon Schreiber. Sicco Bouwer had tussendoor namens Drachtster Boys wat terug gedaan. Na rust regende het doelpunten. Bouwer scoorde nog twee keer en zette de gasten op 2-3, Martijn van Roeden scoorde 3-3 waarna Robin Zuidema de Boys uit Drachten wederom op voorsprong zette. In het laatste kwartier slaagde PKC’83 er dankzij Van Rijszen (77′) , Schreiber (’80) en Hateboer (82′) in om de punten toch thuis te houden en een krankzinnige tweede helft met een 6-4 zege af te sluiten.

PKC’83 heeft nog een (thuis)wedstrijd tegen SVI tegoed, bij winst komt PKC’83 op 9 uit 4, 1 punt minder dan koploper Winsum.

VV Groningen hield een punt over aan de uitwedstrijd bij Noordscheschut. Kort voor rust nam Noordscheschut de leiding, maar dankzij een treffer van Danny Harms ging VVG toch met een gelijke stand rusten. Een kwartier voor tijd kwam VVG weer achter, maar ook nu had het een vlot een antwoord, Virgil Muller zorgde vier minuten na de 2-1 voor de eindstand, 2-2. VVG staat na 4 wedstrijden (waarvan 3 uit) op de voorlaatste plaats met 2 punten.

Winsum-Oranje Nassau eindigde in 0-0. ON is middenmoter met 5 uit 4. (verslag volgt later)

In de Tweede Klasse J won Gorecht op bezoek bij SC Elim met 1-2 dankzij treffers van Nick Janzen en Jos Beek. The Knickerbockers verspeelde in het laatste kwart van de wedstrijd een 3-1 voorsprong tegen DZOH. Het werd daar nog 3-5. Voor TKB scoorden van Rozen (2x) en van der Hoef.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *