Orthese- en protheselopers doen mee aan 4 Mijl

Een team met orthese- en protheselopers doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de 4 Mijl van Groningen.

De 4 Mijl is het grootste hardloopspektakel van Noord-Nederland en gaat zondag voor de 33e keer van start. Het prothese- en ortheseteam bestaat uit 15 mensen. De één sport al lang en de ander nog maar net. Anne Meester heeft een prothese om zijn been en loopt ook mee. ‘Ik heb nu 3 jaar een voetamputatie. Ik sportte eerst heel graag, maar dat kan ik nu niet meer. Dus ik zocht een andere uitdaging. toen dacht ik laat ik dit doen.’ Anne kijkt het meest uit naar het hele spektakel eromheen. ‘Al die mensen aan de kant en het lijkt mij heel mooi.’

Orthopedie OIM heeft het iniatief genomen om een team te beginnen met prothese- en ortheselopers, omdat sporten met een orthese of prothese niet vanzelfsprekend is. ‘De mensen hebben van alles mee gemaakt. Sommigen hebben bijvoorbeeld een motorongeluk gehad en dat heeft impact op je hele leven,’ zegt Rob van Willeger, de woordvoerder van het OIM. De OIM heeft de hardlopers zo goed mogelijk voorbereid op de 4 Mijl. ‘Tijdens de loopclinic hebben we ze tips gegeven. Bijvoorbeeld let erop dat je nu in aanloop naar de 4 Mijl niet zo enthousiast wordt dat je wondjes krijgt aan je stomp,’ zegt Rob van Willeger.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *