ON wint, VVG zwaar onderuit, knappe come-back PKC’83

In de Zaterdag Eerste Klasse E leek het voor de drie clubs uit stad een slechte middag te worden, maar uiteindelijk won Oranje Nassau door een late treffer nog met 1-0 van Noordscheschut en werkte PKC’83 bij Zeerobben een 3-0 achterstand weg en speelde nog 3-3. VV Groningen kwam een dramatische start niet meer te boven en verloor met 0-6 van SVI uit Zwolle.

Door Martijn Minnema

VV Groningen begon dramatisch aan de thuiswedstrijd tegen SVI. Na twintig minuten stond het al 0-3 en had SVI bovendien al een strafschop gemist en onderkant lat geraakt. Bij VVG ging letterlijk alles mis, het speelde een dramatische wedstrijd. Na 38 minuten kreeg SVI opnieuw een strafschop en deze werd wel benut, 0-4. De keeper van SVI had de bal toen nog steeds niet aangeraakt. Na rust deed SVI het rustig aan maar liep desondanks uit naar 0-6. VVG staat na deze nederlaag laatste met 2 uit 5.

Oranje Nassau had de grootse vorm thuis tegen Noordscheschut ook niet. Beide clubs wisten zich niet of nauwelijks kansen te creëeren. ON kwam bovendien in de 68′ minuut met 10 man te staan na twee keer geel, dus rood, voor Paul Bergtop. ON moest zich daarna beperken tot verdedigen, kwam nauwelijks van de eigen helft af maar gaf ook weinig grote kansen weg. Pas in de slotfase werd ON gevaarlijk, het leidde in blessuretijd zowaar nog tot de 1-0 toen Mitchel Schievels een voorzet binnen tikte waarmee ON tegen de verhouding in de zege greep. ON steeg daardoor naar plek 5.

PKC’83 keek in Harlingen bij koploper Zeerobben binnen twintig minuten tegen een 3-0 achterstand maar toonde veerkracht. Nog voor rust zorgde Koen Hateboer voor de 3-1 en in de tweede helft bezorgden Bryan Inge (60′) en Martijn van Roeden (80′) hun club nog een punt.
PKC’83 staat qua verliespunten gelijk met koplopers Winsum en Zeerobben en moet nog inhalen thuis tegen de beul van VVG, SVI. Volgende week speelt PKC’83 in eigen huis de stadsderby tegen Oranje Nassau.

In de Tweede Klasse J won Gorecht thuis met 3-0 van Bedum. Koploper LTC verloor van DZOH en daardoor staat Gorecht nu op doelsaldo bovenaan.

Met The Knickerbockers gaat het een stuk minder, die gingen uit bij FC Meppel voor de derde keer op rij onderuit, het werd 2-1. TKB staat in 2J met 6 uit 5 op de tiende plaats. Volgende week is het The Knickerbockers-Gorecht.