Oranje Nassau plet PKC’83, VVG opnieuw onderuit

Foto Martijn Minnema: PKC'83 - Oranje Nassau.

In de Eerste Klasse E zaterdag won Oranje Nassau de stadsderby bij PKC’83 zaterdagmiddag met liefst 6-1. VV Groningen verloor op bezoek bij Leeuwarder zwaluwen met 3-1. De derby tussen The Knickerbockers en Gorecht in 2J eindigde in een gelijkspel.

Door Martijn Minnema

Oranje Nassau en PKC’83 stonden tot vanmiddag beide in de brede subtop in 1E. ON had voor rust wind mee en was ook de betere ploeg. Pas in de laatste 10 minuten voor rust kwam dat tot uiting in de stand. Walid Barhouss en Dave Bosgraaf bezorgden ON een 0-2 voorsprong, maar kort voor de pauze deed Bryan Inge iets terug namens PKC’83, ruststand 1-2.

Na rust was het binnen de minuut 1-3 (Frederick Specken) waarna ON door een benutte strafschop van Mitchell Schievels en treffers van Rick Wiersma en David Voigt uitliep naar 1-6.

Oranje Nassau klimt dankzij de tweede zege op rij naar plek twee op de ranglijst op één punt van koploper Leeuwarder Zwaluwen. De Friezen komen volgende week op bezoek bij ON. PKC’83 is met 7 uit 5 negende, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de rest.

VV Groningen kwam tegen Leeuwarder Zwaluwen nog wel op voorsprong via Jasper Ludema maar ging bij de nieuwe koploper uiteindelijk met 3-1 onderuit en blijft laatste met 2 uit 6.

In de Tweede Klasse J kwam koploper Gorecht uit bij The Knickerbockers niet verder dan
1-1.  Pas in de slotfase scoorde Jermo Verbeek voor Gorecht de 1-1. Remco de Haas had  The Knickerbockers voor rust op voorsprong gezet.
Doordat concurrenten LTC en DZOH verloren blijft Gorecht wel koploper. The Knickerbockers staan op plek 10 met 7 uit 6.