AFGELOPEN: FC Groningen – Sparta (2-0)

Kan nummer twaalf FC Groningen drie punten pakken tegen de nummer acht Sparta Rotterdam? De Spartanen zijn als promovendus sterk aan het seizoen begonnen en zullen het de Trots van het Noorden niet makkelijk maken. Volg het liveblog hier vanaf half 3!

AFGELOPEN. Met een enerverende slotfase is het duel tot zijn einde gekomen. FC Groningen trekt door doelpunten van Benschop en Sierhuis aan het langste eind: 2-0.

90+3′ DOELPUNT FC GRONINGEN! Benschop benut de strafschop. In het doel stond een veldspeler van Sparta, omdat trainer Fraser al drie keer had gewisseld.

90+2′ DONKER ROOD VOOR COREMANS + PENALTY! De doelman deelt een kopstoot uit aan Sierhuis.

90+1′ Vijf minuten extra tijd. Volhouden voor FC Groningen.

87′ Gele kaart voor Rayhi.

85′ TERUG VAN WEG GEWEEST, KAJ SIERHUIS! De aanvaller vecht om de bal, worstelt zich vrij en haalt hard uit met zijn linkerbeen: 1-0!

81′ Laatste wissel voor de thuisploeg: Matusiwa verlaat het veld voor Gudmundsson.

80′ Nog tien minuten. Kan FC Groningen nog de drie punten pakken?

73′ Sierhuis speelt zichzelf met een pirouette vrij en geeft hard voor: Zeefuik schiet over.

71′ El Messaoudi op de paal! FC Groningen kruipt wat meer op naar het strafschopgebied van Sparta. Een schot van de middenvelder belandt via de vingertoppen van Coremans op de paal. De opvolgende corner sticht gevaar, maar produceert geen treffer.

68′ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis komt in de ploeg voor Ajdin Hrsutic.

60′ Wissel Sparta: Dervisoglu is vervangen door oude bekende Lars Veldwijk.

59′ Wissel FC Groningen: Bart van Hintum verlaat het veld, Daniel van Kaam komt binnen de lijnen. Warmerdam verschuift naar de linksback-positie.

57′ Gele kaart voor Dervisoglu na een harde overtreding op Te Wierik. De wedstrijd ontbrandt eindelijk.

56′ PADT REDT DE BAL! De doelman duikt naar de goede hoek en stopt de strafschop van Smeets.

55′ STRAFSCHOP VOOR SPARTA.. Na een duw van Zeefuik.

53′ VAR-CHECK. Mogelijke strafschop voor Sparta na een overtreding van Zeefuik.

49′ Eerste grote kans in het tweede bedrijf voor de Groningers: El Messaoudi geeft voor en El Hankouri kan bijna binnen tikken!

46′ De tweede helft is begonnen. Hopelijk kan FC Groningen nu wel voor wat spektakel zorgen.

Het is rust na een verschrikkelijk saaie eerste helft.

43′ El Messaoudi schiet van afstand maar net naast..

40′ Sparta momenteel verreweg de bovenliggende partij. Benschop kopt een bal van de lijn..

37′ Bart Vriends kopt over uit een vrije trap namens de Rotterdammers. Smeets knalt vervolgens over uit een hoekschop.

30′ Dervisoglu stuurt de Groninger verdediging het bos in en schiet vervolgens voorlangs.

27′ FC Groningen speelt zeer slordig en het publiek begint te morren.

19′ Een fantastische ingreep van Itakura! Zeefuik verliest de bal en Itakura voorkomt met een uitstekende tackle dat Rayhi alleen op Padt af gaat.

11′ Een mooie vrije trap van Hrustic belandt op het dak van het doel.

8′ Grote kans voor de thuisploeg. Van Hintum geeft voor en hrustic kaatst de bal naar Warmerdam. Warmerdam schiet voorlangs naast.

3′ El Messaoudi schiet van afstand: Coremans kan makkelijk redden.

2′ Meteen een grote kans voor Sparta: Dervisoglu kan vrij binnen koppen, maar kopt de bal in de handen van Padt.

1′ Scheidsrechter blom heeft gefloten, we zijn begonnen!

Historie (30 keer): Elf keer won FC Groningen, tien keer eindigde het affiche gelijk en negen keer gingen de punten mee naar de Maasstad.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, El Messaoudi; Hrustic, El Hankouri, Warmerdam; Benschop

Opstelling Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Auassar, Harroui, Rayhi, Ache, Smeets, Dervisoglu

Scheidsrechter: Kevin Blom