Komende zaterdagnacht verduistert de gemeente even

nieuws
foto: Marcel Schaaphok

In de nacht van 26 op 27 oktober doet de Gemeente Groningen mee met de nacht van de nacht. Tijdens die nacht gaan de lichten van de overheidsgebouwen uit om aandacht te vragen voor lichthinder.

De nacht van de nacht is een initiatief van de Milieufederatie. De organisatie hoopt dat overheden, bedrijven en bewoners mee doen en een nacht alle lichten uitlaten. Op die manier wil de federatie aandacht vragen voor de overlast van kunstlicht.

De Gemeente Groningen doet mee aan het initiatief. Zo worden de lichten gedoofd van het Stadhuis, het Provinciehuis, de Martinitoren, de Der Aa-Kerk en de bruggen in de stad. Een klein bijkomend voordeel: 26 oktober moet de klok een uurtje terug, dus dat kan nu even anoniem in het holst van de nacht.

Deel dit artikel:

  1. Net zoiets als de gebouwen op Zernike waar dag en nacht verlichting brand? Of de verlichting op de vele galerijen van de hoogbouwtumoren in deze stad. En dan wel in de nacht van 26 op 27 oktober op gaan roepen dat het licht uit moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *