Categorieën: Nieuws

Hoogste punt Lampisterie bereikt

Woningcorporatie Nijestee en bouwbedrijf Trebbe hebben woensdag het hoogste punt van de Lampisterie in de Grunobuurt gevierd. Er komen 101 woningen.

Directeur vastgoed Jan Jaap Vogel van Nijestee en directeur Antje de Groot van Trebbe hebben woensdag de vlag gehesen. Daarna volgde een feestelijke lunch met 70 bouwvakkers op de bouwplaats. Lampisterie ligt tussen de Paterswoldseweg en de Grunostraat. Alle appartementen vallen onder de sociale huur. Er komen ook woningen voor jongeren met een beperking. Ze worden aardbevingsbestendig gebouwd, zijn energiezuinig en gasloos.

De acht woonblokken in de Grunobuurt worden gefaseerd gebouwd, met een mix van in totaal 550 huur- en koopwoningen. De ontwikkeling van de wijk heeft vanwege de crisis lang stilgelegen, maar wordt de komende jaren afgerond. Als alles volgens planning verloopt kunnen mensen er vanaf komend voorjaar wonen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dit had de afgelopen 20 jaar de maximale bouwhoogte voor alle nieuwbouw in deze stad moeten zijn. Nu is het in deze stad een rommeltje met in beton gegoten hoogbouw rendement tumoren met kijkgaten geworden, waardoor vergezichten en niet te vergeten de privacy van veel inwoners in deze stad zijn/is verdwenen.
    Spijtig genoeg heeft men ook hier voor een gevelartiest in plaats van een echte architect gekozen. Het zou een stuk aantrekkelijker hebben geleken als men iets in de trant van de vrij recent gebouwde appartementen aan de Haven in Uithuizen hier neer zou hebben gezet.
    Begrijp best dat het goedkoop moet omdat het "slechts" om sociale huurwoningen gaat, maar het oog wil toch ook wat.

  • Hoogbouw is prachtig. Kijk, wat ze in Rotterdam van plan zijn. Bovendien levert het op een kleine oppervlakte veel woningen op.

  • Die rare middenweg is tegen hoogbouw, maar als er dan ergens wat bomen moeten verdwijnen is ie ook tegen. ALs alle nieuwbouw maximaal 5 hoog is moeten er nog heel wat meer bomen en weides wijken.

  • Je kunt met veel minder bouwen toe, als je stopt met het bouwen enkel en alleen voor studenten, je weet wel, diezelfde studenten welke een chaos in de binnestad en stadswijken veroorzaken met hun fout gestalde fietsen, diezelfde studenten welke het desolate aangezicht van veel wijken zijn gaan bepalen en de schaarse woningen voor eenoudergezinnen, starters op de woningmarkt en jongeren in bezit hebben genomen.

    20.000 minder studenten in deze stad en de woningnood is voorbij, waardoor er ook minder gebouwd hoeft te gaan worden, iets wat jou toch postief in de oren zou moeten klinken, gelet op het beperken van CO2 en stikstofdioxide wat vrij komt bij het bouwen en de aanvoer van bouwmaterialen en het inperken van vervoer per OV. Om nog maar niet te spreken over het vergroten van de leefbaarheid in deze stad door 20.000 minder inwoners.

  • alleen nog maar de hoogte in Groningen. geen natuurgebieden en boerenland meer opofferen aan uitbreiding steden. je moet er toch niet aan denken dat in dit tempo Amsterdam over 250 jaar een voorstad van Groningen is. weg met die middeleeuwse gedachten dat er niets boven de martinitoren uit mag komen. wordt wakker ! en dat met die studenten is waar …. woon er midden in

Recente berichten

Ingrijpende verbouwing van studentenflat Van Heemskerckstraat begonnen

De studentenflat aan de Van Heemskerckstraat wordt flink verbouwd. Verhuurder Lefier gaat de kamers in…

5 minuten geleden

Oud NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt eredoctoraat van RUG

De Rijksuniversiteit Groningen reikt over twee weken vier eredoctoraten uit in het Academiegebouw. Eén van…

28 minuten geleden

Vrouw (35) uit Stad slaat, schopt en spuugt tegen Arriva-boa die om vervoersbewijs vraagt

Agenten hebben zondagavond een 35-jarige vrouw uit Groningen aangehouden vanwege een mishandeling van een medewerker…

59 minuten geleden

Deze jongen trapt een fietser hard in zijn rug op het Jaagpad, slachtoffer valt en loopt meerdere beenbreuken op

De politie heeft dinsdagochtend beelden naar buiten gebracht van een zware mishandeling, die op vrijdag…

2 uur geleden

Studenten beginnen petitie tegen protestregels RUG: ‘Dit gaat regelrecht in tegen de vrijheid van meningsuiting’

De Groninger Studentenbond (GSb) wil af van de nieuwe regels rondom demonstraties op de Rijksuniversiteit…

2 uur geleden

Meerdere woningen ontruimd aan Hilbebrandlaan in Haren vanwege gaslek

Aan de Hilbebrandlaan in Haren is dinsdagochtend een gaslek ontstaan door graafwerkzaamheden. Vanwege het lek…

2 uur geleden