Hoofdklasser Be Quick 1887 met elftal tussen de profclubs?

sport
Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Alphense Boys

Voetbalvereniging Be Quick 1887 uit Groningen is door de KNVB gevraagd om met een “jongerenelftal” mee te doen aan een nieuwe competitie voor profclubs die volgend seizoen moet starten.

Het gaat om een onder 21 competitie. Die wordt opgezet, omdat de stap voor veel spelers uit onder 19 (voorheen A1) naar het eerste elftal te groot is. In de O-21 competitie zouden deze spelers een betere ontwikkeling doormaken.

Vier amateurclubs doen daar wat betreft de KNVB ook aan mee. Naast Be Quick 1887 zijn dat AFC uit Amsterdam, Koninklijke HFC uit Haarlem en Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn. Al die clubs hebben een goede jeugdopleiding en hun eerste team speelt op een hoog amateurniveau.

Be Quick heeft het voorstel van de KNVB in overweging genomen. De club laat weten te willen mee denken en is ook geïnteresseerd. Maar eerst wil de Groninger hoofdklasser alle voor en nadelen tegen elkaar afwegen voor er een beslissing genomen wordt. De KNVB neemt op 3 december een besluit over de nieuwe competitie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *