Categorieën: Nieuws

“Het was niet wenselijk dat er zoveel tractors in de stad waren”

Drie partijen in de Groningse gemeenteraad hebben een actualiteitendebat aangevraagd naar aanleiding van het boerenprotest van maandag. Dit debat wordt woensdagmiddag in de nieuwe raadzaal behandeld.

De fracties van D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren hebben negen vragen gesteld aan burgemeester Koen Schuiling. “We hebben onder andere een vraag gesteld over het aantal tractoren in de stad”, zegt fractievoorzitter Mirjam Wijnja van GroenLinks. “Het maakt nogal een verschil. Als er vijfhonderd boeren lopend komen protesteren of vijfhonderd boeren komen op een tractor de stad binnenrijden.” De fracties willen weten waarom zoveel tractoren werden toegestaan, en door wie dit werd geaccepteerd.

Vooruitlopend op het debat zet de fractie van de Partij voor de Dieren haar vraagtekens. “Kijkend naar de veiligheid was het niet wenselijk dat er zoveel tractors in de binnenstad waren”, zegt Terence van Zoelen van de partij.” Daarnaast zijn er vragen gesteld over de gevaarlijke situaties, het bestormen van het provinciehuis en de integriteit van de gemeente Groningen. De gemeente Groningen laat weten op voorhand niet te willen reageren. “We zijn momenteel de antwoorden aan het verzamelen zodat we morgen tijdens het debat volledige openheid kunnen geven”, aldus een woordvoerder. Het debat begint woensdagmiddag om 15.30 uur.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Protesteren alleen lijkt tegenwoordig bij de afgestompte politici uitgewerkt en om aandacht te krijgen zou men eerder op de Franse wijze naar de gele hesjes moeten grijpen i.p.v. de trekker.

  • Wel Terence niemand hier in de stad zit ook op jouw te wachten, gisteren had je het maar druk met je twitter alleen speelt jouw twitter in de woestijn af aangezien praktisch niemand reageert m.a.w. zelfs binnen je eigen sekte ziet niemand je staan en je hebt totaal geen aanhang. ( en nee Terence als je klem gepraat worden kom je niet weg met 'ik ben ook niet perfect )
    Dat sommige boeren wellicht over de scheef ging is wel duidelijk maar het werd duidelijk uitvergroot in de landelijke media terwijl een gemiddelde derby in een voetbalwedstrijd veel meer schade en gewonden oplevert maar daar hoor je dat weer niets over.
    De betaalde klimaatgekkies van huppelepup rebellion kregen nog meer aandacht en daarmee kan je rustig stellen dat de NPO het debat probeert te sturen ook bij hen was het grimmig voor en grimmig achter.

  • Gaat tie nog een beetje @Doe? Ben blij te merken dat mijn tweets tenminste wel gelezen worden. ?

  • het is met een sisser afgelopen! laten we daar eerlijk over zijn. onze beren waren redelijk rustig en netjes gebleven. met al het aantale PK waar men de stad is in gegaan , ja daar moet je wel even achter je oren gaan krabben of zo wel eens gelijk hebben! en dat hebben ze! zonder boer GEEN ETEN, KLEREN en zeg maar NIETS OP TAFEL EN OM DE KONT!!!!!

  • Dus, Kor... boeren met heel veel pk's hebben sowieso gelijk?
    Ah OK. Bedankt voor dit glasheldere statement, top.

  • Trekkers inzetten als pressiemiddel is zeer ongewenst. Trekkers dienen zo snel mogelijk van kentekens voorzien te worden zodat er beter kan worden opgetreden tegen overtredingen. In de ons omringende landen is dat normaal. Boeren die wel eens over de grens moeten met een trekker hebben ook een kenteken nodig. Door de boerenlobby wordt het kenteken voor de trekker keer op keer uitgesteld. Het nu tijd om knopen door te hakken. Sowieso niet meer met trekkers de stad in bij demonstraties. Hooguit twee vooraf aangemelde trekkers ter illustratie toestaan, bestuurd door mensen die een verklaring ondertekenen dat zij zich aan bepaalde regels zullen houden. Ik vermoed dat het provinciebestuur de gemeente heeft gevraagd zich op de achtergrond te houden, maar waar het de openbare orde betreft is toch echt de burgemeester aan zet.

  • Kor... wat een onzin. 80% Van het (met subsidie geproduceerde) boerenproduct gaat naar het buitenland.
    En de kleren die ik draag zijn van katoen. Dat wordt niet verbouwd door Nederlandse boeren.
    Kocht een tijd geleden spruiten bij de Jumbo, die kwamen uit Egypte als ik me niet vergis. Ze hadden ook Groningse spruiten (op een speciaal tafeltje met streekproducten) maar die waren 3 keer zo duur.
    Verder sluit ik me aan bij Evert Jan. Als veel PK's meer rechten geeft, dan moet ik maar eens op zoek naar een 2e hands bulldozer..... Dan krijg ik misschien ook eens gelijk ;)

  • Opmerkelijk dat juist de als links te boek staande partijen ineens zo bezorgd zijn over deze demonstraties.

  • Met mij gaat prima Terence van Zoelen , met je sekte echter niet. Vast staat dat jij geen mening mag hebben en je moet houden aan wat het politbureau je opdraagt, doe je dat niet dan lig je eruit.
    Je eigen voorzitter is zojuist geroyeerd omdat hij om meer transparantie verzocht, en van belastinggeld een juichartikel in de Groene Amsterdammer helpt ook niet echt. ( kosten 15.000 )
    Ik zou zeggen richt een eigen dierenpartij op, dan verdien je ook respect, nu ben je slechts een hypocriete trekpop wat danst op maat van het politbureau.

Recente berichten

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

20 minuten geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

56 minuten geleden

Marja Pruis nieuwe gastschrijver van de RUG

Journalist, columnist en schrijver Marja Pruis is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen 2024-2025.…

2 uur geleden

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer. (meer…)

4 uur geleden

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

4 uur geleden

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen…

5 uur geleden