Hanzehogeschool organiseert een kledingruil

Marie Smeding van de Hanzehogeschool vindt dat er verandering moet komen in de fast fashion-industrie. Daarom organiseerde ze een kleding ruil.

In de fast fashion-industrie wordt kleding gemaakt van slechte kwaliteit en krijgen de werknemers slecht betaald. Deze industrie is op de olie-industie na, de meest vervuilde industrie van de wereld. Vandaag is de dag van de duurzaamheid, en daarom heeft Marie een kledingruil georganiseerd op de Hanzehogeschool. Je oude kleding lever je in, en in ruil daarvoor mag je een ander kleding stuk uitkiezen. Op die manier hoopt Marie de slow-fashion industrie te stimuleren. In de slow fashion-industrie wordt de kleding duurzaam gemaakt en krijgen de werknemers wel goed betaald.

Het thema van de dag van de duurzaamheid is dit jaar Do It Yourself. ‘Toen kwamen we op het idee dat kleding een hele mooie manier is om dit onder de aandacht te brengen. En dan met name de fast fashion-industrie,’ zegt Marie Smeding. Marie probeert zelf ook de slow fashion industrie te stimuleren. ‘Ik probeer zelf zo min mogelijk nieuwe kleding te kopen. Natuurlijk doe ik dat wel eens, maar voornamelijk probeer ik tweedehandse kleding te kopen,’ zegt Marie.

Studenten van de Hanzehogeschool vinden de kledingruil een leuk initiatief en hebben zelf ook kledingstukken ingeleverd. ‘Als ik iets leuks vind, gaat deze sjaal weg. Ik moet toch een nieuwe sjaal hebben, en als ik hiervoor iets leuks vind, vind ik dit een leuke oplossing,’ zegt Naomi, een studente van de Hanzehogeschool. ‘Ik heb voornamelijk topjes en shirtjes ingeleverd. Normaal breng ik dit naar het Leger des Heils, maar vandaag breng ik het hierheen,’ zegt Savannah, een studente.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *