GRC en Stadspark onderuit, eerste nederlaag Helpman

sport
Foto Martijn Minnema: Gruno - Rolder Boys

In de eerste klasse F van het zondagvoetbal verloren zowel Stadspark en GRC Groningen hun wedstrijden. Een klasse lager gingen Helpman en Gruno onderuit en pakten FC Lewenborg en GVAV een punt.

GRC verloor in en tegen Sneek met 5-4. Sneek stond bij rust met 4-1 voor door onder meer twee treffers van Gerben Visser. Jasper Kingma scoorde voor GRC. Erwin Alt en Rens Wardenier brachten GRC terug tot 4-3. Mats Bruining maakte er met zijn tweede 5-3 van. De 5-4 van Sjack de Vies kwam te laat.

Stadspark ging thuis onderuit tegen Heerenveen. Het werd 3-2 voor de Friezen na een 2-2 ruststand. Cedwin Tel en Michel Boonstra scoorden voor Stadspark. Stadspark heeft net als GRC zes punten uit vijf wedstrijden.

In de tweede klasse L verloor koploper Helpman thuis met 3-0 van Valthermond. Het was de eerste nederlaag voor Helpman, dat wel koploper blijft. GVAV Rapiditas staat tweede na de 1-1 op Kardinge tegen WKE’16. Patrick Venema bezorgde GVAV laat nog een punt.

FC Lewenborg blijft in de middenmoot. Thuis werd het 0-0 tegen ASVB. Gruno verloor ook de vijfde wedstrijd en staat puntloos onderaan. Rolder Boys was in Vinkhuizen met 6-1 te sterk. Robert Oosterhof scoorde voor Gruno.