Gemakkelijke avond voor Donar

Donar had zaterdagavond in Leeuwarden geen moeite met Aris. In sporthal Kalverdijkje werd het 70-103.

Bij Donar bleef Thomas Koenis aan de kant met griep. De Groningers hadden een prima start. Al na 3,5 minuut nam coach Ferried Naciri van Aris een time-out, toen Donar op 2-13 was gekomen. De Friese ploeg kampte al met een aantal blessuregevallen, en verloor tot overmaat van ramp ook nog eens oud-Donarspeler Tim Hoeve met een knieblessure, kort voor het eind van het eerste kwart. Het kwart eindigde in 16-27. In het tweede kwart liepen de gasten verder uit, met name door scores van Donte Thomas (12 punten) en Shane Hammink (10 punten). Bij rust was de stand 35-55.

Na rust voerden de Groningers de intensiteit nog iets verder op, waardoor de stand na drie kwarten 46-81 was. Het begin van het laatste kwart verliep stroef voor Donar, dat in de eerste 3 minuten niet wist te scoren. Aan het eind van de wedstrijd kwamen de drie jeugdspelers nog na elkaar binnen de lijnen. De eerste, Jef de Vries, viel op door twee driepunters achter elkaar te scoren, waardoor hij ook de 100-puntengrens doorbrak.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas met 26 punten, Carrington Love met 16 punten, Matt Williams met 14 punten, en Shane Hammink met 12 punten.

Donar staat op de derde plaats in de Dutch Basketball League en heeft 8 punten uit 6 wedstrijden.