Wisselstoring verholpen, intercity’s naar Zwolle rijden weer

nieuws
Foto Andor Heij Station Meppel

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle hebben zondag urenlange hinder ondervonden van de gevolgen van een wisselstoring. Rond 17.00 uur reden de treinen weer volgens de dienstregeling.

De problemen begonnen in het begin van de middag. Door een storing konden de wissels in en rondom Meppel niet goed bediend worden. Om die reden reden er tussen Groningen en Zwolle geen intercity’s maar alleen stoptreinen. “Tussen Hoogeveen en Meppel wordt er vanwege de storing deels over één spoor gereden”, ziet Andor Heij van OOG Tv.

Spoorbeheerder ProRail stuurde direct een storingsploeg ter plaatse. Aanvankelijk dacht men de problemen rond 15.00 uur opgelost te hebben, maar uiteindelijk werd dit pas 16.30 uur. “We verwachten dat vanaf 17.00 uur de treinen weer volgens het spoorboekje rijden”, meldt een woordvoerder van de NS. Om alle reizigers comfortabel op de plaats van hun bestemming te krijgen worden er extra lange sprinters ingezet. “Desondanks zitten deze treinen bomvol”, zegt Heij.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *