FC Groningen en gemeente stoppen met supportersproject

nieuws
Foto: Sportphotoagency.com

De gemeente Groningen stelt per 1 januari 2020 geen subsidie meer beschikbaar voor het supportersproject bij FC Groningen. De gemeente heeft dit besloten om de begroting sluitend te krijgen.

Na 15 jaar komt er een einde aan het project rond de thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen. Het project is ontstaan uit de supporters-problematiek in en rondom het Stadion Oosterpark, de voormalige thuisbasis van FC Groningen. Vijftien jaar later is de situatie totaal anders. Sinds FC Groningen in het Hitachi Stadion speelt, is de veiligheidssituatie aanzienlijk verbeterd.

De gemeente en FC Groningen vinden dat er gekeken moet worden naar een nieuwe werkwijze rondom de duels van FC Groningen. De contacten met de diverse supportersgroeperingen worden nu geïntensiveerd, onder meer via structureel overleg met algemeen directeur Wouter Gudde. Er wordt gezocht naar een moderne aanpak, die aansluit bij de behoefte van de supporters en van de club. Alles draait om het verbeteren van een gastvrije, toegankelijke en veilige voetbalbeleving.