FC Groningen en gemeente stoppen met supportersproject

nieuws
Foto: Sportphotoagency.com

De gemeente Groningen stelt per 1 januari 2020 geen subsidie meer beschikbaar voor het supportersproject bij FC Groningen. De gemeente heeft dit besloten om de begroting sluitend te krijgen.

Na 15 jaar komt er een einde aan het project rond de thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen. Het project is ontstaan uit de supporters-problematiek in en rondom het Stadion Oosterpark, de voormalige thuisbasis van FC Groningen. Vijftien jaar later is de situatie totaal anders. Sinds FC Groningen in het Hitachi Stadion speelt, is de veiligheidssituatie aanzienlijk verbeterd.

De gemeente en FC Groningen vinden dat er gekeken moet worden naar een nieuwe werkwijze rondom de duels van FC Groningen. De contacten met de diverse supportersgroeperingen worden nu geïntensiveerd, onder meer via structureel overleg met algemeen directeur Wouter Gudde. Er wordt gezocht naar een moderne aanpak, die aansluit bij de behoefte van de supporters en van de club. Alles draait om het verbeteren van een gastvrije, toegankelijke en veilige voetbalbeleving.

Deel dit artikel:

  1. Het was ook van de gekke: tuig werd min of meer gepamperd en gesponsord terwijl de nette supporter niets krijgt. Hoeft ook niet, maar stop nu eens met die zachte heelmeesters aanpak. Voor mij een reden om nooit weer stoeltjes te kopen bij het betaald voetbal. Bij Donar komt tenminste het nette en redelijke volk. En, beste aanhangers van de FC, stop eens met die graffity. Het is zo 70’s.

  2. De skybox van de gemeente kan ook opgedoekt worden.

    Wethouders die op kosten van de gemeenschap een wedstrijd bezoeken, betalen dit voortaan maar uit eigen zak.

    Onder het mom van alsof je daarmee uitstekende relaties kan creëren of prolongeren als een grote onzin.

  3. FC Groningen moet jaarlijks de gemeente 2 miljoen euro betalen voor de huur van het stadion,l verhoudingsgewijs één van hoogste in de Eredivisie. Dat heeft Nijland toch even goed geregeld voor de FC, uit een interview net Gudde blijkt dat het als een molensteen om de nek van FC Groningen hangt.

  4. Och heden De FC moet huur betalen. Hadden ze zelf het stadion moeten bouwen in plaats van het helemaal door de gemeente en investeerders te laten financieren. Ze zijn al vaak genoeg gesteund met allerlei constructies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *