Duizenden euro’s extra OZB bij Harense sportverenigingen

Sportclubs in Haren krijgen na de gemeentelijke herindeling een flinke OZB-verhoging voor de kiezen. En dat scheelt soms wel tienduizenden euro’s.

Één van de gedupeerde sportclubs is de Harense tennisvereniging TSH. Voor die vereniging is de OZB, onroerendezaakbelasting, gestegen van tweeduizend euro naar ruim twintigduizend euro. De OZB wordt berekend aan de hand van de waarde van het onroerend goed van de vereniging. Vorig jaar was de waarde van de panden getaxeerd op drie ton, maar dit jaar is deze waarde gestegen tot 2,7 miljoen. De tennisvereniging snapt niet waar deze verhoging vandaan komt.

Bovenop de OZB komen nog externe factoren als hogere energiekosten en veranderende Europese BTW-regels. Alles bij elkaar gaat het de tennisclub jaarlijks zo’n vijftigduizend euro extra kosten. Daarnaast moet het complex ook onderhouden worden. Dit jaar staat het vernieuwen van één van de buitenbanen op de planning. Met al deze oplopende kosten is de Volder bang dat ze op den duur meer contributie moeten vragen van hun leden.

Deel dit artikel: