Donar verliest topper tegen Zwolle

Donar heeft zondagmiddag de tweede nederlaag van deze week geleden. Nadat de Groninger basketballers dinsdag in Rotterdam onderuit gingen tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, waren de Landstede Hammers zondag in Zwolle te sterk: 77-70.

Donar was zondag beter bij de les dan dinsdag, maar de Zwollenaren lieten zien dat ze niet voor niets de Supercup wonnen. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, maar aan het eind van het eerste kwart had de thuisploeg een gaatje geslagen van 4 punten: 25-21. Opvallend waren de liefst 11 punten van Donar-speler Donte Thomas in dat kwart. In het tweede kwart wist Donar de achterstand om te buigen in een voorsprong van 37-42 bij rust.

Al na 2 minuten na rust had Donar het verschil vergroot tot 10 punten (bij 37-47), waarop Landstede in een time-out vluchtte. Dat hielp, want de Zwollenaren kwamen dichterbij, en met nog 2,5 minuut op de klok was het 50-50. In die fase was het alleen Donar-speler Jason Dourisseau die met twee driepunters wat terugdeed. Aan het eind van het kwart was de stand 55-55.

In het laatste kwart nam Landstede meteen een voorsprong die de ploeg de rest van de wedstrijd niet meer weggaf. Het verschil werd drie keer 10 punten, en Donar was niet bij machte om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas met 20 punten, Carrington Love met 15 punten en Jason Dourisseau met 10 punten. Bij Landstede waren Jordan Johnson en Noah Dahlman topscorers met beiden 22 punten.

Donar staat nu op de zesde plaats in de Dutch Basketball League en heeft 4 punten uit 4 wedstrijden. ZZ Leiden staat bovenaan, met 6 punten uit 3 wedstrijden.