Donar start competitie met ruime winst

Donar is het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League begonnen met een ruime overwinning op Apollo uit Amsterdam. In MartiniPlaza werd het 100-63 voor de Groninger basketballers.

De thuisploeg had een wat moeizame start, waarin de verdediging niet altijd op scherp stond. Na het eerste kwart was de stand 23-13, bij rust 50-36. In de tweede helft ging het allemaal beter lopen, en Donar liep steeds verder uit op de Amsterdammers, met onder meer oud-Donarspeler Dexter Hope. Coach Erik Braal van Donar zette tijdens de wedstrijd ook zijn drie jeugdspelers in. Eén van hen, Yoeri Hoexum, doorbrak van dichtbij de ring de 100-puntengrens.

Topscorers bij Donar waren Shane Hammink met 21 punten, Donte Thomas met 20 punten, Carrington Love met 19 punten en Matt Williams met 15 punten. Bij Apollo was Berend Weijs topscorer met 20 punten.