De Hunze moet weer door Euvelgunne stromen

nieuws

De oorspronkelijke loop van de rivier de Hunze moet hersteld worden waar dat kan. Dat zeggen de PvdA en D66 in de Groninger gemeenteraad.

De Hunze stopt tot bij de stad, maar beide partijen zien kansen om de rivier weer in Euvelgunne te laten stromen tot aan het Eemskanaal. De PvdA en D66 vragen zich af of er met bijvoorbeeld de ombouw van de zuidelijke ringweg wel rekening is gehouden met de oude stroom van de Hunze.

De partijen vinden de Hunze belangrijk, omdat Groningen veel te danken heeft aan de rivier. Het stadsbestuur liet eerder weten wel oren te hebben naar het herstellen van de loop van de Hunze.

Deel dit artikel:

  1. Klinkt mooi, maar heb deze partijen zich ook verdiept in de redenen waarom de Hunze al honderden jaren gedempt is? Een meanderend riviertje is leuk, maar daar komt de moerassige Hunze niet meer mee terug hoor. Dus als het niet al te veel kost een prima plan, maar om miljoenen over de balk te gooien vanwege valse romantiek lijkt me iig wat te gortig en beter besteed aan het beheer van oa de Onlanden

  2. Eens hoor Original Erik, het zou leuk en mooi zijn als het lukt om het te herstellen waar het kan. Water brengt veel kwaliteit voor mens en dier als het goed wordt gedaan. Die kans is er nu, en tegelijkertijd zijn er veel dingen belangrijk dus er liggen zeker geen miljoenen klaar. Een ding scheelt; het hoeft niet van vandaag op morgen. Alleen zou het wel goed zijn om herstel nu niet voor vele decennia uit te sluiten door de nieuwe Ring Zuid boven op de loop van de Hunze te plannen. Wij vragen om de plannen voor de Ring (die nu worden uitgewerkt) voor deze locatie een klein beetje aan te passen. Groet, Rik PvdA Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *