D66 en PvdA willen minder auto’s in Stadspark

nieuws
Foto Andor Heij: Stadspark met monument Scholten

De gemeenteraadsfracties van PvdA en D66 vragen de gemeenteraad om het Stadspark minder toegankelijk te maken voor autoverkeer. Ze stellen daar woensdag vragen over aan het college van B&W.

Volgens de partijen is het gek dat de autobereikbaarheid van het park beter is dan die voor fietsen en voetgangers. Jan Pieter Loopstra (raadslid PvdA): “De afritten naar het Stadspark zorgen voor veel verkeer, parkeeroverlast en hoge snelheid in het park, omdat de wegen geen obstakels hebben.”

D66-raadslid Tom Rustebiel vult aan: “Betere fiets- en wandelverbindingen en minder autoverkeer maken het park een stuk aantrekkelijker en veiliger.” De fracties vragen het college daarom om, samen met parkgebruikers, naar goede oplossingen te zoeken.

Deel dit artikel:

 1. heb je ook minder ontmoetingen qua mannen daar wat het park ook onveilig maakt
  ik zeg ja op het mooi stadspark maar pak dan ook gelijk het hoornseplas aan zulke mooie natuur gebieden moeten blijven bestaan net zoals de gemeente het hele industrie terrien heeft gesloopt enz enz

 2. 9 oktober

  Nu er al twee losgebroken schaapjes door de College linten en over de dam zijn gebroken ten gunste van juist behoud sereniteit Stadspark, volgen er woensdag a.s. mogelijk meer. Nog één nachtje slapen.

  E.M. Vroom

 3. Ik fiets regelmmatig door het park, maar ik zie die overlast niet. Er is weinig verkeer dat er niet moet zijn: de chinees, het sportveld of de kinderboerderij kun je moeilijk onbereikbaar maken.
  Het idee dat het park onvoldoende wandel- en fietsverbindingen heeft snap ik ook niet: het wemelt van de wandelpaden en er lopen meerdere fietspaden door en langs: misschien moeten die twee partijen eens van de Concourslaan afgaan en het echte park in lopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *